Saucony Halve van Hoogland

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

Programma

HOOGLAND - Zondag 20 september is de 31ste editie van de Saucony Halve van Hoogland. Met als vanouds de start en finish op het terrein van het Dorpsfeest Hoogland. Gelet op het grote aantal voorinschrijvers (zo’n 1500) houdt de organiserende atletiekvereniging Altis rekening met veel deelnemers. ,,Het loopvirus heeft definitief toegeslagen in Amersfoort en omgeving”, zegt organisatievoorzitter Henk Schomaker. ,,Laat ze maar komen, wij zijn er klaar voor.” Op deze pagina de laatste informatie voor deelnemers, supporters en omwonenden.

Om 10.45 uur wordt gestart met de warming-up voor de Kidsrun. Deze start om 11.00 uur en vindt plaats nabij het start/finish op het terrein van Dorpsfeest Hoogland (Manifestatieterrein Kattenbroek). Om 12.45 uur starten de deelnemers aan de 5 km. voor hun rondje door Hoogland en Kattenbroek.

De 10 km. start om 12.50 uur en volgt een nieuw parcours door Hoogland-West.

Om 12.55 uur gaat de halve marathon van start. Alle routes kunt u vinden op www.halvevanhoogland.nl

Deelnemers

Alle deelnemers wordt aangeraden zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar het Manifestatieterrein te komen. Met de bus is ook een goede optie: Connexxion buslijn 4 naar Kattenbroek. Uitstappen bij halte Morielje.

Kom je toch met de auto, neem dan de Laan naar Emiclaer en dan bij de eerste verkeerslichten rechts Het Masker op. Volg aan het eind de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijven en ophalen startnummers

Inschrijven is het makkelijkst en voordeligst via www.halvevanhoogland.nl. Dat kan tot en met donderdag 17 september, 24.00 uur.

Na-inschrijving en het afhalen van startnummers is mogelijk zaterdagmiddag 19 september van 14.00 tot 16.00 uur in het Altis-clubhuis bij de atletiekbaan Schothorst.

Of op zondagochtend vanaf 10.00 uur in het inschrijfbureau bij de start op het terrein van het Dorpsfeest Hoogland.

De organisatie raadt iedereen aan zoveel mogelijk zaterdagmiddag de startnummers te komen ophalen.

Voor een correcte tijdregistratie is het belangrijk dat de startnummers op de borst worden gedragen met de bovenste flap naar voren gevouwen.

Verkeersmaatregelen van 12.30 tot 15.30 uur

Zondag wordt de Hamseweg - vanaf het Winkelpad tot en met de Bunschoterstraat - afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. De parallelweg langs de Bunschoterstraat zal eveneens afgesloten worden.

De Bunschoterstraat, ter hoogte van de Van Boetzelaerlaan, zal rond 13.00 uur circa 10 minuten afgesloten zijn, in verband met het oversteken van de Bunschoterstraat door de lopers.

Verder zal Hoogland West inclusief de Coelhorsterweg afgesloten worden voor doorgaand verkeer. De afsluitingen duren van 12.30 tot 15.30 uur. Gedurende die tijd rijden er ook geen bussen over de Hamseweg.

Alle omwonenden zijn middels een brief door de organisatie geïnformeerd.

Vigo’s kinderopvang

Uniek is dat tijdens het evenement kinderopvang wordt aangeboden. Door Vigo’s, het grootste gastouderbureau in Amersfoort en omstreken. De kinderopvang is open van 11.00 tot 16.00 uur voor kinderen van 0 tot 10 jaar. De kosten bedragen slechts € 2,50 per kind. De opbrengst van deze actie zal volledig geschonken worden aan een goed doel.

Gebruikmaking van de kinderopvang is alleen mogelijk als u dat vooraf meldt via www.halvevanhoogland.nl

Muzikale omlijsting

De bekende Amersfoortse zanger Peter Rip is ook van de partij. Bij Café ‘t Hoekje in Hoogland-West zal hij de deelnemers aan dit loopevenement verrassen met zijn ‘One Man Big Band’. Van 13.00 tot 15.00 uur. Dat wordt een gezellige plek langs het parcours, met hopelijk veel publiek.

Vlak bij de finish, bij Eetlokaal de Noot aan de Hamseweg, worden de lopers nogmaals muzikaal onthaald. Nu door de band Banda dos Seixos. Een Amersfoortse band die al een aantal jaren in de regio Amersfoort actief is. Ze brengen op een verfrissende manier diverse stijlen Braziliaanse percussie ten gehore.

u Inschrijven voor de Saucony Halve van Hoogland kan nog tot en met donderdag 17 september, 24.00 uur.

Deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10 of 21,1 kilometer. Natuurlijk is er ook de Kidsrun voor jeugdigen t/m 12 jaar. Kijk voor het volledige programma en om je in te schrijven op www.halvevanhoogland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie