Droomstart Hoogland in tweede klasse

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Zij zagen de Hooglanders revanche nemen voor het pak slaag (5-0) dat zij bijna anderhalf jaar geleden van Pancratius kregen in de finale van de nacompetitie, destijds op het neutrale veld van AFC in Amsterdam. Qua scoreverloop was de tweede ontmoeting tussen beide partijen bijna identiek. Dit keer nam Hoogland de leiding en breidde de voorsprong rustig uit. Door doelpunten van Luuk Voorburg (1-0) en Kevin Heideveld (2-0) werd de rust bereikt.

HOOGLAND - Een vol huis hadden de voetballers van Hoogland zondag zeker verdiend na de eclatante zege (5-1) op Pancratius. Van de droomstart van de in de tweede klasse debuterende ploeg waren naar schatting 700 toeschouwers getuige. door Balt Gmelig

Na de pauze kon Pancratius pas iets terugdoen toen Heideveld (3-0) en Ronald Buitink (4-0) de zeker niet slecht spelende bezoekers de genadeklap gaven. Na het tegendoelpunt van Vincent Groot (4-1) werd Hoogland weer wakker en was het uiteindelijk Florian Lammers die uit een strafschop de eindstand op 5-1 bepaalde.

,,Dit had ik ook niet verwacht”, reageerde een trotse Hoogland trainer Ronald Heerschop na afloop van het aantrekkelijke treffen. ,,Maar ik hoopte wel dat wij het vandaag tegen Pancratius beter zouden doen dan vorig jaar. We hadden wel wat goed te maken. Pancratius viel me nu wel tegen. Aan de andere kant is het wel zo dat wij ze ook niet in hun spel hebben laten komen.”

De oefenmeester kon zondag door blessures geen beroep doen op Raymond Prins en Rolf Koller. Drie spelers (Dick Kreijne, Roy Tomassen en Wim Eijbergen) uit de selectie acteerden in het tweede team. Het maakte allemaal niet veel uit. Met de de grote selectie die Heerschop dit seizoen tot zijn beschikking heeft, kan hij veel kanten op en elke zondag een elftal opstellen dat niet veel voor elkaar onder doet.

Tegen het sterker geachte Pancratius werd zondag al snel duidelijk dat Hoogland een goede kans op de eerste driepunter van het seizoen had. Na acht minuten dolde Tim Krux een tegenstander en had hij de 1-0 op zijn schoen. De inzet van de verdediger leverde echter geen doelpunt op maar wel een hoekschop. Die werd door Florian Lammers zodanig genomen Luuk Voorburg van dichtbij bijna niet kon missen. De vrijstaande spits verprutste de ideale kans ook niet. Hij ontving de bal en haalde verwoestend uit: 1-0.

De technisch vaardige gasten probeerden de achterstand snel weg te werken. Hoogland doelman Sebastiaan Bruins werd echter niet echt zwaar op de proef gesteld. Alleen in de 31e minuut moest de sluitpost optreden om Nick Stots het scoren te beletten. Op dat moment stond Hoogland al met 2-0 voor, dankzij een rake kopbal van Heideveld.

In het restant van de eerste helft en in de tweede helft verzuimde Hoogland de score hoger op te voeren dan de 5-1 die uiteindelijk op het scorebord verscheen. Dat vond Erwin Hermsen, de betrouwbare verdediger van Hoogland, ook. ,,De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen.”