Clowntjesrecordtaart voor amateurkok

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens het carnaval dit jaar op school was Jurrien niet de enige die als clown geschminkt aan het feesten was. Aan de muur in huis hangt een foto waarop hij met zijn drie broertjes als clown uitgedost staat. Het was dan ook vanzelfsprekend dat alle vier de broers zich opgegeven hebben voor de clowntjesrecordpoging op zaterdag 5 september. Jurrien is een van de gelukkige die de speciale taart uit handen van bakker T. van der Meer aan de Utrechtseweg in ontvangst mocht nemen. ,,Ik ga hem uitdelen aan alle kinderen uit de buurt die ook op de Aloysiusschool zitten. En wie zich nog niet heeft opgegeven voor de recordpoging moet dat alsnog doen!”

AMERSFOORT - Kinderen die zich opgegeven hebben voor de clowntjesrecordpoging maakten kans op een clowntjestaart. De laatste taart die uitgedeeld werd, ging naar Jurrien. Of hij later zelf taarten zal bakken is nog de vraag. Jurrien van Asten uit groep 8 van de Aloysiusschool heeft in ieder geval wel als grote hobby koken. Voor een driegangendiner voor veertien personen draait hij zijn hand niet om. En een dessert als chocolademousse met vanille-ijs is ‘een makkie’.

Nauwelijks had Jurrien zijn clownspakje uitgetrokken of gewapend met een stapel inschrijfformulieren trok hij met zijn broers de buurt in. Tijdens het feest op 5 september kan Jurrien nogmaals zijn kookkunsten tonen. Als een van de attracties houdt kok/patissier Stefan Breuer een aantal workshops waar de kinderen leren hoe ze clowncakecups kunnen maken. Er zijn op het terrein bij Zandfoort aan de Eem nog zeventien andere attracties waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen. Het hoogtepunt is om 12.00 uur de clowntjesrecordpoging.

Wie snel is, kan zich daar nog voor opgeven via www.clowntjesrecordpoging.nl. Vanaf 10.30 kunnen de kinderen, verkleed en geschminkt als clown, terecht bij de parkeerplaats aan de Eemlaan. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Dankzij de medewerking van de Rabobank kunnen kinderen voor slechts twee euro een smulkaart kopen waarmee zij eten en drinken kunnen halen. Voor informatie (niet voor inschrijvingen) kunt u overdag bellen met 06 13 21 29 44. Jurrien: ,,Bakker Van der Meer, lekker dat ik degene ben die de twaalfde taart van u mag krijgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie