Eerste titel voor Hoogland

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

,,Hoera, dat is één”, reageerde Hoogland doelman Sebastiaan Bruins na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henk Jan Westland. De sluitpost toonde zich blij met de eerste prijs die de tweedeklasser in het nog prille seizoen veroverde.

Nieuwland komt in droomfinale tekort: 3-2 AMERSFOORT - Een kwart eeuw hebben de voetballers van Hoogland erop moeten wachten, het veroveren van het Amersfoorts kampioenschap. Vrijdag was het eindelijk zover. De eerste titel in de geschiedenis van de voormalige dorpsclub is een feit. In de droomfinale van de 24e editie van het Vathorst Amersfoorts Voetbalkampioenschap bleef de ploeg van trainer Ronald Heerschop met gering verschil (3-2) Nieuwland de baas.

door Balt Gmelig

Voor ruim 1000 toeschouwers lieten de Hooglanders er op het kunstgras van VOP tegen de andere lokale tweedeklasser geen gras over groeien. Na acht minuten opende Tijmen van Middelaar al de score met een fraaie kopbal. Nummer twee volgde vlak voor rust. Wie anders dan Kevin Heideveld was de maker die in het topscorersklassement achter ploeggenoot Florian Lammers (eerste met zes treffers) en Nieuwland verdediger! Erik te Selle (tweede met vier doelpunten) op de derde plaats eindigde met vier rake inzetten.

In de tweede helft speelde Hoogland minder dominant en bood Nieuwland beter partij. Een vooral door Nieuwland omstreden beslissing speelde Hoogland in de kaart. Westland gaf Hoogland een strafschop waarmee Lammers wel raad wist: 3-0. ,,Een cadeautje”, zei Dennis Schoonderbeek, maker van de tweede Nieuwland treffer, na afloop. Nieuwland was niet aangeslagen en zorgde met twee doelpunten voor een spannende eindfase. De gelijkmaker kwam er echter niet meer.

Cijfers Vathorst Amersfoorts Voetbalkampioenschap

VVZA - Amsvorde 4-1, 23. 1-0 Sebastiaan Verhoeve, 29. 2-0 Barry Smeeing, 51. 3-0 Barry Smeeing, 54. 4-0 Dwight Maduro, 58. 4-1 Richard Moore (strafschop); Cobu Boys - De Posthoorn 3-3, 20. 0-1 Sebas Portenge, 35. 0-2 Marcel van Hattum, 50. 1-2 Wessel Schmidt, 61. 2-2 Wessel Schmidt, 78. 2-3 Alvin Post, 90. 3-3 Manolo van Leijenhorst

Halve finale: Quick - Hoogland 1-3, 13. 1-0 Marvin Snijders, 53. 1-1 Florian Lammers (strafschop), 69. 1-2 Kevin Heideveld, 89. 1-3 Florian Lammers; CJVV - Nieuwland 1-7, 4. 0-1 Hossein Mezbanali, 16. 0-2 Erik te Selle, 30. 0-3 Oscar Kommeren (strafschop), 41. 1-3 Wilfred Rietveld (strafschop), 77. 1-4 Erik te Selle, 84. 1-5 Hossein Mezbanali, 86. 1-6 Dirk Jan Beeftink, 90. 1-7 Dirk Jan Beeftink (strafschop

VOP - Hooglanderveen 0-0, Hooglanderveen w.n.s.; HVC - KVVA 0-0, gestopt na 24 min.; APWC - VVZA 2-2, 9. 0-1 Rob Hosman, 65. 0-2 Sebastiaan Verhoeve, 70. 1-2 Rick de Kok (eigen doelpunt), 76. 2-2 Emiel Brouwer; VVZA w.n.s.

3e/4e pl.: Quick - CJVV 1-2, 18. 1-0 Mohamed Amadour, 70. 1-1 Dillen Wienke, 89. 1-2 Jerry Russchen; finale: Hoogland -Nieuwland 3-2, 8. 1-0 Tijmen v. Middelaar, 41. 2-0 Kevin Heideveld, 60. 3-0 Florian Lammers (penalty), 78. 3-1 Johan Gelderblom, 86. 3-2 Dennis Schoonderbeek.