Smullen van clowntjestaart in Vathorst

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Deze week ging de taart naar iemand uit de jongste wijk van Amersfoort, Vathorst. Jamie van Burgsteden (10) deed zaterdag verbaasd de deur open toen er aangebeld werd. Ze vond het leuk om geschminkt en verkleed op de foto te gaan. En ze vertelde dat ze het hartstikke leuk vindt om aan de recordpoging mee te doen. Jamie haalt met haar twee grote hobby’s ook wel prijzen binnen. Met haar grote passie paardrijden heeft ze op manege Stal Groenendaal in de dressuurwedstrijden al twee keer een 1e en een keer een 3e prijs in de wacht gesleept. En met het hockeyteam D6 van HC Eemvallei hoopt ze volgend jaar ook een klasse hoger te kunnen spelen.

AMERSFOORT - De speciale taarten van de clowntjesrecordpoging worden door banketbakker T. van der Meer elke week weer gemaakt. Kinderen die meedoen aan de clowntjesrecordpoging op zaterdag 5 september maken kans op zo’n taart. De taarten komen in min of meer heel Amersfoort terecht. De recordpoging is namelijk ook een evenement voor heel Amersfoort en voor alle kinderen uit Amersfoort en omgeving in de leeftijdsgroep 6 tot en met 10 à 11 jaar.

Jamie weet dat ze geschminkt en verkleed naar Zandfoort aan de Eem moet komen op 5 september. Het schminken zal haar moeder vast wel doen en ze weet ook wel aan clownskleding te komen. Misschien door iets heel vrolijks aan te trekken dat ze al heeft, maar misschien dat haar oma, die er toevallig bij was toen Jamie verrast werd, wel voor iets kan zorgen. Natuurlijk vertelt ze op de Gondelier direct wanneer ze in haar nieuwe groep (7) komt wat er allemaal gebeurt. Ze vindt dat alle kinderen mee moeten gaan doen met de recordpoging. Ze neemt in ieder geval een aantal inschrijfformulieren mee naar school. Inschrijven kan nog steeds via www.clowntjesrecordpoging.nl. Voor vragen (niet voor inschrijven) kunt u overdag bellen met: 06 13 21 29 44. Het streven is 750 kinderclowns, maar er is ruimte (letterlijk en figuurlijk) voor 1.000 deelnemers.

En die taart? ,,Nou ik vraag m’n opa’s en oma en m’n broertjes en vader en moeder om samen de taart op te eten. Bakker, we zullen er echt van genieten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie