Defensie werkt niet mee aan wandelfestijn

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Organisator Luc Jansen van de Stichting Omtrek van Amersfoort is erg teleurgesteld over het besluit. ,,Ik heb op zich begrip voor de beslissing, maar dit is wel heel erg vervelend. Vooral omdat er bij de wandelaars verwachtingen zijn gewekt over een route die ook over het kazerneterrein gaat. We hebben de wandelaars dus iets moois voorgehouden en dat kunnen we nu door overmacht niet helemaal waarmaken”, aldus Jansen. ,,Ook defensie betreurt het besluit, maar er is volgens hen geen ruimte om eraan te tornen.”

Forse tegenvaller voor organisatie van Omtrek AMERSFOORT - Het ministerie van Defensie heeft roet in het eten gegooid van de organisatie van de Omtrek van Amersfoort. Op zaterdag 29 augustus worden “om zwaarwegende veiligheidsredenen” geen wandelaars toegelaten op het terrein van de Bernardkazerne. door André van der Velde

De Omtrek van Amersfoort is de naam van een bijzonder wandelfestijn dat op zaterdag 29 augustus wordt gehouden in het kader van Amersfoort 750. Wandelaars kunnen die dag over verschillende routes langs de gemeentegrenzen van de stad lopen. Tal van landeigenaren hebben toegezegd hun terreinen open te stellen. Ook het ministerie van Defensie had in eerste instantie zijn medewerking toegezegd.

Waarom Defensie precies de toegezegde medewerking heeft ingetrokken is Jansen wel uitgelegd. ,,Ik mag er echter niets over zeggen, dat heb ik beloofd. En het heeft ook geen zin om lang hierbij stil te staan. Ons doel voor de korte termijn is nu een aansprekende alternatieve route te vinden. We zijn al in gesprek met diverse landeigenaren over een alternatieve route. Defensie denkt ook mee over alternatieven.”

uMeer info op www.omtrekvanamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie