Lucas Versteeg (8) verbaasd over clowntjestaart

12 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Lucas Versteeg (8) was afgelopen zaterdag stomverbaasd dat hij een clowntjestaart kreeg. Zijn moeder had verteld dat er twee mensen van de clowntjesrecordpoging langs zouden komen om een praatje te maken over zijn deelname. Over de taart had ze hem niets gezegd. Banketbakker T. van der Meer heeft al negen taarten ter beschikking gesteld. De taart voor Lucas kwam bij toeval in de wijk Berg-zuid terecht. Hij gaat zeker bij het begin van het nieuwe schooljaar in zijn groep 4 van de Caeciliaschool uitgebreid vertellen wat er allemaal thuis gebeurd is: ,,Alleen de taart zal dan wel op zijn.” Lucas heeft zich ingeschreven voor de clowntjesrecordpoging op zaterdag 5 september omdat hij het leuk vindt ‘dat er zoveel kinderen uit Amersfoort gaan meedoen’. Op die dag komen 750 als clown verklede en geschminkte kinderen bij elkaar om samen de cijfers 7 5 0 te vormen en het lied Feest! te zingen.

Lucas weet ook dat er veel te doen zal zijn. Het is maar de vraag of hij op 5 september al zijn aandacht aan de activiteiten op het terrein naast Zandfoort aan de Eem besteedt. Vlak langs het terrein loopt namelijk de spoorlijn naar Zwolle/Apeldoorn en Lucas is helemaal gek van treinen. ,,Omdat mijn opa, opa bus, bij de bussen zat vond ik die leuk, maar de treinen zijn nog veel mooier.” De organisatie van de clowntjesrecordpoging is inmiddels goed op dreef. Er hebben zich al heel veel kinderen opgegeven, maar nog geen 750. Aanmelden kan nog steeds via www.clowntjesrecordpoging.nl.

Bij het artikel over de Clowntjesrecordpoging op woensdag 29 juli is per ongeluk de verkeerde foto geplaatst. Het artikel ging over Rik Masclé, maar hij stond niet op de foto. Daarom alsnog de foto van Rik met zijn clowntjestaart. Heeft de taart net zo lekker gesmaakt als hij er uit ziet?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie