Haar Zaakje vernieuwt in Vathorst

5 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tien jaar lang was Haar Zaakje gevestigd in Nieuwland maar de kapsalon van Marja Braker groeide uit haar jasje. In Nieuwland was geen mogelijkheid om uit te breiden, daarom maakt Braker de sprong over de A1 en opende onlangs haar nieuwe Haar Zaakje in Vathorst.

Braker heeft zin in Vathorst: ,,Het is heerlijk om in een jonge nieuwe wijk te beginnen. Zoveel mensen die op zoek zijn naar een andere kapper betekent evenzoveel kansen voor ons. Als je het de mensen naar de zin maakt en levert professioneel werk af, en dat doen wij. Dan heb je klanten voor het leven.”

Als eerste vestigingplaats had Braker het hoofdwinkelcentrum van Vathorst in gedachten. ,,Dat ging niet door, er waren twee plaatsen en 43 kappers die inschreven. Maar achteraf gezien ben ik wel blij dat het zo gelopen is. De plek waar ik nu zit, vlak bij Ikea en de Karwei is echt ideaal. Ik ben zo vrij als een vogeltje in een winkelcentrum heb je vaak allerlei verplichtingen, zoals het lidmaatschap van de winkeliersvereniging en op elkaar afgestemde openingstijden. Hier kan ik mijn eigen plan trekken, net zoals ik in Nieuwland al gewend was. Voor de klanten is het ook handiger, de salon is prima bereikbaar en ik heb gratis parkeerruimte vlak voor de deur.”

Kapsalon Haar Zaakje is een all-round dames-, heren- en kinderkapsalon waar je zonder afspraak altijd binnen kunt lopen voor een kapsel naar wens. Maar Haar Zaakje heeft een tikje meer dan de reguliere salon, Braker en haar medewerkers hebben zich gespecialiseerd in haarextensies. Braker: ,,Het zetten van extensies is een precisie werkje, daar moet je echt schik aan hebben. Het is ook erg arbeidsintensief en innovatief. Je moet er dus veel tijd insteken en daarom haken veel kapsalons af, die beginnen er niet aan. Maar ik heb er echt lol in, zoveel lol dat ik op extensie gebied ook alles in huis wil hebben; van de duurdere merken tot de goedkopere. Maar ook de nieuwste dingen op het gebied van extensies zoals de tape-extensies. Die worden met een soort plakband tussen je eigen haar geplakt. Ze groeien dan gewoon mee naar beneden en na zes weken plak je ze gewoon weer wat hogerop. Zo hoef je niet aldoor nieuwe extensies te kopen.”

Echt beroemd is Braker met haar eigen extensies, de zogenaamde Clip-in Extensions. Daarmee kwam ze al eerder in de media. ,,Ik gebruik daarvoor allemaal echt haar. Het principe van de Clip-In is simpel: het zijn gewoon stroken haar die aan clips genaaid zijn. Iedereen, zelfs mensen met twee linkerhanden, kan die bij zichzelf aanbrengen en weer uithalen.”

u Kapsalon Haar Zaakje, Heideweg 164, 033 4563112, www.haarzaakje.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie