Verkeersregelaars gezocht voor Eneco Tour

4 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Stichting Wielerpromotie Amersfoort heeft nog een flink aantal vrijwilligers nodig voor werkzaamheden tijdens slotetappe van de Eneco Tour op dinsdag 25 augustus. Het gaat met name om verkeersregelaars die tijdens de individuele tijdrit op en langs het parcours zorgen voor de verkeersveiligheid. ,,In totaal hebben we 180 verkeersregelaars nodig", zegt woordvoerder Aizo Krikke. ,,Ik weet niet exact hoeveel verkeersregelaars we nu hebben, maar we hebben er nog heel veel nodig. Als we niet voldoende mensen vinden, moeten we betaalde krachten inhuren waardoor de begroting fors omhoog moet en dat zou een fors financieel gat kunnen betekenen."

De organisatie heeft er desondanks alle vertrouwen in nog voldoende mensen te vinden. ,,We hopen dat iedereen die toch nog wil helpen zich aanmeldt via www.enecotouramersfoort.nl. Bovendien hebben we nog een maand te gaan, maar de tijd dringt wel enigszins: we moeten de mensen ook opleiden."

Behalve verkeersregelaars, kan de organisatie ook nog een aantal vriendelijke stewards gebruiken. ,,Zij staan op plaatsen waar de grootste verkeersstromen worden verwacht, bijvoorbeeld op het NS-station. Zij fungeren als het eerste aanspreekpunt richting de deelnemers en toeschouwers en trachten hen te helpen door allerlei vragen te beantwoorden." Ook voor hen geldt dat zij zich kunnen aanmelden via www.enecotouramersfoort.nl.

Vrijwilligers zijn zijn overigens tijdens hun werkzaamheden op 25 augustus verzekerd en ontvangen een origineel 750 stewardhesje. Bovendien dingen zij mee in de verloting van 10 vakantiecheques ad 300 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie