Clowntjestaart komt goed van pas

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Sherlene had zich al een tijdje geleden opgegeven voor de clowntjesrecordpoging op 5 september. ,,Ik speel vaak buiten met mijn vriendinnetjes en ik ga vragen of zij ook mee gaan doen.” Er is nog voldoende plaats voor de clowns. Kinderen tussen 7 en 11 jaar kunnen zich opgeven via www.clowntjesrecordpoging.nl. Tot september wordt iedere week een heerlijke clowntjestaart verloot onder de kinderen die zich hebben aangemeld. Het wordt een groot feest op 5 september. Thijs Borsten heeft een speciaal feestlied gecomponeerd voor die dag. De juniorleden van musicalgroep de Amerberg hebben het vorige maand ingezongen. Bij het kopje Multimedia op www.amersfoort750.nl kunnen kinderen het lied beluisteren, downloaden en mee-oefenen. Tijdens de clowntjesrecordpoging zingen alle 750 clowns het lied uit volle borst mee. Het zangduo Henk en Sabine, dat ook elk jaar op de ClowntjesHof tijdens de Keistadfeesten is, helpt hen daarbij.

AMERSFOORT - De speciale clowntjesrecordtaart van banketbakker Tjitte van der Meer kwam toevallig op een goed moment. De 9-jarige Sherlene Jansen uit groep 4 van de Caeciliaschool was de gelukkige. Uitdelen op school is tijdens de vakantie niet mogelijk maar haar moeder is morgen jarig. ,,Dan komt er veel familie en heb ik als cadeautje toch een hele mooie taart!”

De organisatie van de recordpoging is in handen van de ACC, de mensen die elk jaar in september de Keistadfeesten organiseren. Op 5 september is op het parkeerterrein bij de Eemlaan ook de Amersfoortse Buitenspeeldag, georganiseerd door Stichting Welzijn Amersfoort. Er zijn dan een pannakooi, trampolines, een djembé-workshop, een speel-en-doetrailer vol met dingen die met techniek te maken hebben, een Legostand, de Nickelodeonsupertruck en nog veel meer. Kinderen kunnen vanaf 10.00 uur knutselen, spelen en sportief bezig zijn. Levende Historie is ook aanwezig om met de kinderen spelletjes te doen zoals 750 jaar geleden. Sherlene denkt dat het heel leuk wordt: ,,Ik vind dat eigenlijk alle kinderen uit Amersfoort moeten komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie