All You Can Eat bij Sakana

Nieuws

,,In de grote steden is sushi al heel gewoon, maar je merkt dat sushi voor het Amersfoortse publiek toch een beetje onbekender is. Ze staan er misschien een beetje huiverig tegen over en dat hoeft nu juist niet. De sushi die wij hier maken is aangepast aan de westerse smaakpapillen dus niemand hoeft er angst voor te hebben.”

AMERSFOORT - Sakana Sushi& Wok introduceert het All You Can Eat concept in Amersfoort. Daarmee zet het Japans-Chinese restaurant aan de Hellestraat zichzelf goed op de culinaire kaart. Susan en Jim zijn de drijvende krachten achter Sakana. Bijna een jaar is Sakana nu open en al veel mensen weten de heerlijke gerechten te waarderen. Maar het kan altijd beter natuurlijk en Jim hoopt dat het All You Can Eat concept de Amersfoorters de drempel van Sakana over zal helpen.

,,Sushi is eigenlijk de Japanse tapas”, vertelt Susan. ,,Het zijn ook allemaal kleine hapjes, die je moeiteloos kunt combineren met een borrel maar waar je ook gerust een hele maaltijd van kunt maken. Het voordeel van Sushi is dat het heel gezond is. Da maar na, de meeste sushi worden bereid met vis of schaaldieren en rijst daarnaast zijn er ook nog vegetarische sushi allemaal erg mager en vol goede vetten.”

Jim: ,,De smaak van sushi is puur, puur en vers, net als de sushi zelf. Wij maken al onze sushi zelf, alles wat hier ligt is vers, iedere dag opnieuw en zelfs meerdere keren per dag. De voorraad is dan ook nooit ‘op’ want we maken de sushi vaak terwijl de klant wacht. De sushi die we aan het einde van de dag overhouden gaan het laatste halfuur dat we open zijn voor de halve prijs de deur uit.”

Maar Sakana is meer dan sushi, de koks bereiden ook Japanse soepen en salades, Tepan Yaki en Chinese wokgerechten. ,,We hebben voor iedere smaak een gerecht in huis”, aldus Jim: ,,De sushi voor de visliefhebbers, de wokgerechten voor de vleesliefhebbers. En voor kinderen is het een belevenis om hier te eten, mijn eigen zoon, vindt bijvoorbeeld het Pikachu menu echt heerlijk.”

Susan: ,,Voor het All You Can Eat concept hebben we een aparte kaart gemaakt, daarop staat een keur van onze gerechten. All You Can Eat bieden we deze zomer ieder weekend aan van vrijdag tot en met zondag van half 5 tot 10 uur. Een All You Can Eat duurt twee uur en bestaat uit vier bestelronden, iedere bestelronde mag je vijf gerechten van de kaart bestellen.”

Bij Sakana kun je je maaltijd afhalen maar je kunt ook gezellig aanschuiven in het Japans aangeklede restaurantgedeelte waar tot vijftig gasten kunnen plaatsnemen. Daarnaast verzorgen Jim en Susan ook catering voor particulieren en bedrijven.

u Sakana Sushi & Wok, Hellestraat 6A, 033 461 77 71.

advertentie
advertentie