Lopen waar je anders niet komt

15 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ik was de afgelopen jaren ook betrokken bij de organisatie van Smart in ‘t Hart. We hebben helaas als bestuur moeten besluiten met de organisatie daarvan te stoppen. Momenteel ben ik dus bezig met de organisatie van de Omtrek van Amersfoort. Als die klus op 30 augustus is geklaard, weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik het wel allerlei ideeën, maar nog niet iets concreet”, aldus Gabriëls.

Rob Gabriëls organiseert Omtrek van Amersfoort AMERSFOORT - ,,Luc Jansen heeft iets met stadsgrenzen, wandelen en natuur. Hij heeft daar een boekje over geschreven dat dit jaar is verschenen. Bovendien bestaat Amersfoort 750 jaar. Zo kwam hij op het idee voor een wandeling langs de gemeentegrenzen van Amersfoort. De Omtrek van Amersfoort was geboren.” Aan het woord is Rob Gabriëls, in het dagelijks leven softwareontwikkelaar en betrokken Amersfoorter. Via zijn goede vriend Luc Jansen raakte hij betrokken bij de organisatie van de Omtrek van Amersfoort.

door Christine Schut

Stichting Omtrek van Amersfoort, waarvan Gabriëls samen met Luc Jansen bestuurslid is, houdt op zaterdag 29 augustus een wandeling langs de gemeentegrenzen van Amersfoort. De hele wandeling is zestig kilometer. Maar deelnemers kunnen ook gedeeltes wandelen van tien tot vijftig kilometer.

,,We willen er zoveel mogelijk mensen bij betrekken. Daarom zijn er ook verschillende onderdelen”, vervolgt Gabriëls enthousiast zijn verhaal. ,,Er komt een burgemeesterswandeling waarbij burgemeester Van Vliet gedeeltes van de route gaat lopen met haar collega-burgemeester van de gemeentes waaraan Amersfoort grenst. De burgemeester houdt de hele dag vrij voor ons, daar zijn we erg blij mee.”

,,We wilden nadrukkelijk ook scholieren bij het evenement betrekken, dat lukt ook wel, maar de medewerking van de scholen is ons wat tegengevallen. Ze bleken niet bereid om hun leerlingen te stimuleren mee te doen. Zo hadden we het idee dat scholen hun nieuwe brugklasleerlingen kunnen laten meelopen om kennis met elkaar te laten maken. Maar de animo valt me tegen. Ik kom zelf uit het onderwijs en ik denk dat scholen hier kansen laten liggen. Leerlingen van het Hooghe Landt nemen, als maatschappelijk stage, wel de organisatie van de sponsorloop voor het astmafonds voor hun rekening.”

Omdat de financiële middelen van de stichting beperkt zijn, is een aantal gewenste programma-onderdelen geschrapt. ,,Omdat het 29 augustus ramadan is, wilden we ‘s ochtends vroeg beginnen met een ontbijt voor mensen uit allerlei culturen. Maar daar hebben we helaas niet genoeg geld voor.”

Er is ook gedacht aan mensen die niet kunnen lopen en aangewezen zijn op een rolstoel. ,,We willen rolstoelers ook laten meedoen. Speciaal voor hen is er een route die begint bij de dierentuin en eindigt bij Zon en Schild. We hebben veel vrijwilligers die daarbij zullen helpen.”

,,Het moet gewoon een gezellige dag worden waarop mensen lopen op paden waar ze normaal niet komen of die ze niet kennen”, besluit Rob Gabriëls.

u www.omtrekvanamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie