Clown Mistan Mastomov verrast met taart

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Mistan heeft zich toen ook opgegeven voor de Clowntjesrecordpoging. Die wordt gehouden op zaterdag 5 september wanneer Feest van ontmoeting met een fantastisch kinderfeest wordt afgesloten. Dat gebeurt op de parkeerplaats achter Zandfoort aan de Eem met de Amersfoortse Buitenspeeldag. Van 10.30 tot 17.00 uur kunnen kinderen in attracties en deelnemen aan activiteiten die gericht zijn op sport, cultuur en educatie. Bijvoorbeeld een djembéworkshop volgen, BMX’en, springen op de bungeetrampoline, leren omgaan met chemie en techniek en historische spelen doen. Er is eigenlijk te veel om op te noemen. Mistan: “Ik ga overal aan meedoen, dat moeten alle kinderen doen. En ik doe ook mee met al die clowntjes.”

AMERSFOORT - Brood- en Banketbakkerij T. van der Meer verraste ook deze week een deelnemer aan de Clowntjesrecordpoging met een taart. Deze keer was die voor Mistan Mastomov (8 jaar). Hij woont pas een jaar in Nederland, maar weet al heel goed hoe hij plezier moet maken. In mei deed hij mee met het Amersfoort 750-project Feest van ontmoeting. Kinderen vierden met clownerie, muziek en creativiteit feest met de ouderen in hun wijk. Mistan heeft daar met heel veel plezier aan meegedaan: “Het schminken door die mevrouw vond ik heel leuk en ik ben blij dat ze er nu ook is.”

Daarmee doelt hij op de Clowntjesrecordpoging die om 12.00 uur gehouden wordt. Daarvoor moeten meer dan 750 kinderen, geschminkt en verkleed als clowntje naar het feestterrein op de parkeerplaats komen. Als er 750 kinderclowns zijn dan kan Amersfoort in het Guinness Book of Records komen. Kinderen van 7 tot ongeveer 11 jaar kunnen zich voor de recordpoging opgeven via www.clowntjesrecordpoging.nl.

Mistan had gehoord dat hij uitgeloot was voor een taart. Hij heeft op school beloofd dat hij de taart met de kinderen uit zijn klas op de school De Wiekslag gaat delen. En zijn broertje krijgt ook een stuk. ,,Ik wil de bakker bedanken dat hij ons zo verwent. En kinderen in Amersfoort: kom allemaal naar het feest na de vakantie!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie