Amersfoort Beach: zon, zand en sfeer

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Het Stadsdeelpark Schothorst, waar in het kader van dit beachspektakel zo’n kleine 3000 kubieke meter zand was gestort, straalde absoluut sfeer en gezelligheid uit. Dat naast de organisatie ook anderen daar zo over dachten was te merken aan de positieve reacties van de vele deelnemers en overige toeschouwers die afgelopen weekend tijdens het openingsweekend aanwezig waren. Vele duizenden waren naar Schothorst getogen om getuige te zijn van de sportieve prestaties van jeugd en senioren in de diverse takken van beachsport. Een absoluut goede start van een week vol sport, entertainment in het kader het 750 jarige Keistad.

AMERSFOORT - Het Beachevenement dat in het kader van het 750 jarig bestaan van de Stad Amersfoort afgelopen weekend in Stadsdeelpark Schothorst van start ging, kende naast veel zand en hoge temperaturen vooral véél deelnemers die zich naast beachvolley konden uitleven in onder andere beachrugby, beachkorfbal en beachvoetbal. In combinatie met het nodige entertainment en de aanwezigheid van de nodige horeca een prachtige aftrap van deze strandweek. door Huub van Aerssen

Beachvolleybal

Het beachvolleybal ging afgelopen zaterdag van start met een groot jeugdtoernooi, waarbij in een zes verschillende categorieën werd gestreden om de eer en de prijzen. Onder werkelijk tropische temperaturen liet de volleyballen jeugd zien dat ook zij klaar waren voor een ‘extreem’ spelletje beachvolleybal. De deelnemers kwamen vooral vanuit de diverse volleybalverenigingen uit Amersfoort en de regio zoals Forza Hoogland, AVV Keistad, Wilhelmina, Switch (Hooglanderveen) Leos (Leusden). Maar ook Dros/Alterno uit Apeldoorn was naar Keistad afgereisd om zich op het warme zand te begeven. Na een dag zweten, smashen, serveren, vochtige kelen, maar bovenal veel sportplezier eindigde dit jeugdvolleybaltoernooi met stralende winnaars, waarbij met name Forza Hoogland fors vertegenwoordigd was. Naast de jeugd gingen ook de senioren van start die zich gedurende de gehele week in diverse toernooivormen zoals “King & Queen, 4x 4 en op zondag 12 juli het vermaarde Open Amersfoort Beachvolleybal Kampioenschap op het zand zullen begeven om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan.

Overige beachsporten

Naast beachvolleybal viel er afgelopen weekend ook te genieten van beachrugby, beachkorfbal en beachvoetbal. De rugbyers startten daarbij op de zaterdag met een jeugd -en seniorentoernooi en lieten op zondag zien hoe rugby op zand er uit ziet in de vorm van kennismaking&trainingen. De rugbysport wordt overigens al vele jaren naast gras ook op zand gespeeld. Ook deze tak van beachsport kende afgelopen weekend vele belangstellenden en deelnemers. Naast de reeds eerder genoemde sporten werd er afgelopen zondag ook beachvoetbal gespeeld in het zogeheten Instuiftoernooi. Ook hier was net als bij de andere disciplines sprake van niet alleen inspanning maar bovenal ontspanning, een beeld wat eigenlijk overal viel te bespeuren.

Activiteiten tijdens de week en het slotweekend

Gedurende de gehele week zijn er voor de Amersfoortse sportliefhebbers nog de nodige beachactiviteiten te bewonderen, op zowel jeugd- als seniorengebied. Iedere dag start met ochtendgym voor scholieren van de diverse Amersfoortse basisscholen, gevolgd door diverse sportvormen eveneens bedoeld voor de schoolgaande jeugd. Vanaf maandag is er naast de eerder gememoreerde sportvormen ook beachtennis te bewonderen ( jeugd en senioren) en is er op woensdagmiddag een speciale kinderinstuif. Al met al sportplezier voor jong en oud!.

Entertainment

Beachsport en entertainment gaan meestal hand in hand. Ook tijdens deze week is dat het geval en is er met name inde avonduren een mix van muziek, dans en sport. DJ’s, bands en andere muzikale elementen zorgen daarbij voor de nodige ontspanning voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Slotweekend

Het slotweekend van Amersfoort Beach kent vele hoogtepunten zoals op zaterdagavond 11 juli een volleybaldemo waar internationale toppers laten zien hoe beachvolleybal gespeeld moet worden.

Ook de andere sportvormen (waaronder op zondag 12 juli ook beachhockey met een clinic door hockey coryfee Floris Jan Bovenlander) komen daarbij aan bod en gaan zeker een waardige afsluiting vormen van een week vol van beachsport - en entertainment.

Met daarnaast een Ballon Fiesta en het afsluitende Beachvolleybal Open Amersfoorts Seniorenkampioenschap (zondag 12 juli) nog een week die bol zal staan van sportieve en onderhoudende elementen.

Voor meer informatie, data en tijden waarop dagelijks de diverse activiteiten plaatsvinden zie www.amersfoortbeach.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie