Zwaar verlies softbaldames

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Onder een stralend zonnetje begon om 14.00 uur de eerste van de twee te spelen wedstrijden op sportpark Dorrestein, de thuishaven van BSC Quick. Al direct in de eerste inning werd duidelijk dat het een lastige middag zou gaan worden, want in relatief korte tijd kwam Centrals, na een geweldige klap van de derde slagvrouw, al op een 0-4 voorsprong en kon Amersfoort daar niets tegenover stellen. Ook in de tweede inning bleek Quick niet in staat om de achterstand te verkleinen en bleef op een 0-4 hangen. Het werd zelfs nog erger, want in de daaropvolgende derde inning liep De Bilt uit naar een 0-6 voorsprong en liep Amersfoort continu achter de feiten aan, waarbij het zowel aan slag als in het veld maar matig presteerde. Pas in de vierde inning kon Quick wat terug doen en sloeg tot opluchting van alles en iedereen het eerste punt binnen. Alhoewel vanaf de vijfde inning het Amersfoortse team wat meer grip op de wedstrijd kreeg, slaagde het er absoluut niet in om het Centrals op enigerlei wijze moeilijk te maken en verloor uiteindelijk met 6-11. Een verdiende overwinning voor De Bilt, dat qua veld -en slagwerk veruit de betere was. Ook in het tweede treffen was er van enige verbetering bij de softbaldames van Quick geen sprake. Al in de derde inning stond de thuisploeg op een 0-6 achterstand. Alhoewel de Amersfoortse formatie in een voorgaand treffen tegen Centrals maar één honkslag wist te slaan op de Biltse pitcher en ditmaal meer hits scoorde, bleven de punten voor Quick helaas achter op de honken. Het was pas in de laatste inning dat Kayleigh Adelina met een homerun zichzelf en een medespeelster over de thuisplaat sloeg, wat uiteindelijk de eindstand van dit tweede treffen bepaalde op 2-12. Na vier weken achtereen verlies te hebben geleden lijkt het gemis van de vaste coach Ricardo Bryson daarin een grote rol te spelen. Bryson, herstellende van een hersenschudding die hij opliep toen hij tijdens een training een bal tegen het hoofd kreeg, wordt node gemist en is het te hopen dat hij komend weekend aanwezig kan zijn voor vier loodzware wedstrijden die er dan gepland staan.

BSC Quick hard onderuit in streekderby AMERSFOORT - Afgelopen zondag, 1e Pinksterdag, speelden de softbaldames van BSC Quick de dubbel tegen het tweede team van streekgenoot Centrals uit de Bilt. In beide wedstrijden wisten de Amersfoortse meiden geen vuist te maken en verloren kansloos met respectievelijk 6-11 en 2-12.

door Huub van Aerssen

Verlies voor honkballers BSC Quick

De honkbalformatie van coach Edward Spanner slaagde er niet in om tot winst te komen. In Utrecht werd met 9-4 verloren van Nieuwegein Diamonds, een domper voor de zo goed gestarte Amersfoortse team.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie