Doek voor Quick gevallen

1 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SOEST - Wat eigenlijk al bijna het hele seizoen in de lucht hing, is op tweede pinksterdag een feit geworden. Voor het bijna 120 jaar oude Quick viel het doek na de nederlaag (1-3) in de finale van de nacompetitie. Verantwoordelijk voor de degradatie van de Amersfoorters uit de tweede klasse was Houten.

Voor naar schatting 1500 toeschouwers had Quick op het neutrale veld van VVZ'49 in Soest weinig in te brengen. Na de eerste helft keken de Amersfoorters al tegen een 0-2 achterstand aan. Een kwartier na rust verkleinde invaller Marvin Snijders de achterstand en leek de ploeg op de goede weg.

Niets was minder waar. In de slotminuut van de reguliere speeltijd bracht Houten het verschil weer op twee doelpunten en was de strijd beslist: 1-3. In de laatste seconden van de blessuretijd bepaalde invaller Aaike Vlugt uit een vrije trap de eindstand op 2-3, onvoldoende voor Quick om het tweedeklasserschap met een jaar te verlengen.