Korfballers MIA noteren derde remise op rij

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

MIA haalde voor deze wedstrijd alles uit de kast. Want naast de basisformatie was ook een groot deel van het tweede team van MIA beschikbaar om in te vallen. Toch kon MIA Hellas in de eerste helft niet bijbenen. Het scoren verliep moeizaam maar de Amersfoortse formatie stak verdedigend wel goed in elkaar. Zo bleef de achterstand bij rust beperkt tot 8-4. Na die moeizame eerste helft domineerde MIA het grootste deel van de tweede helft. Dankzij het continu aan banden leggen van het scorend vermogen van Nunspeet, kreeg MIA meer ruimte om zélf aan te vallen, wat zich ook vertaalde in de eerste vijf scores aan Amersfoortse zijde. De 8-4 werd zo snel omgebogen naar een 8-9 voorsprong. Met twee dubbele wissels probeerde MIA de wedstrijd helemaal in haar voordeel te beslissen, met een attractieve slotfase als gevolg. Met drie opeenvolgende score van Hellas keken de keistedelingen 10 minuten voor tijd wederom tegen een 11-9 achterstand aan. Maar achtereenvolgens invalster Sanne Mast, Roy Staal en invaller Harmen van Schaik zorgden opnieuw voor een voorsprong. Toch scoorde Hellas in de slotseconden nog het laatste doelpunt, warmee de 12-12 een feit was. En dat was dan ook een terechte weergave van de krachtsverhoudingen, waarin beide ploegen volop strijd leverden. Met het verlies van naaste concurrent Blauw Zwart en nog slechts één wedstrijd voor de boeg, bezetten beide ploegen nu een gedeelde zesde plaats, waarbij MIA lijfsbehoud weer in eigen heeft. Over twee weken, tegen Viking, wordt het na driemaal remise weer eens tijd voor een overwinning.

AMERSFOORT - Op bezoek bij oude bekende Hellas in Nunspeet kwamen de korfballers van MIA afgelopen zaterdag voor de derde maal op rij tot een remise. Na een attractieve wedstrijd werd het 12-12. Ondanks dat winnen het uitgangspunt was, levert dit de Amersfoorters toch een belangrijk punt op in de strijd tegen degradatie.