Play all the games at Starbuzzgames

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Cybercafé Starbuzzgames introduceert een nieuw fenomeen in Amersfoort. Niet meer eenzaam gamen op een zolderkamertje. Starbuzzgames organiseert een continue LAN-party midden in de stad. Een plek om te gamen, solo of met vrienden of je nu 8 of 80 bent, dat is het idee achter Starbuzzgames. Dat is het idee van ondernemer Rob van Steijn.

,,Binnen de muren van Starbuzzgames is een permanente LAN-party aan de gang”, vertelt Van Steijn: ,,Iedereen speelt tegen elkaar op lokale netwerken. Vaak zitten gamers, thuis in hun eentje achter de PC. Ook leuk, maar af en toe is dat eigenlijk wel eenzaam. Als je hier speelt, kijk je je tegenstander recht in zijn ogen. Dat geeft de strijd een extra dimensie. Thuis zie je nooit de reacties van een ander. En het is ook relaxed, na de game, gezellig een drankje met gelijkgestemden, kan je mooi de game nog eens doornemen.”

,,Starbuzzgames is eigenlijk een heel grote huiskamer waar je lekker kunt loungen, er staan lekker stoelen en comfortabele banken. En in die huiskamer staat spelen centraal, we hebben een Wii, een XBox en vijfentwintig PC’s waarop je tegen elkaar en met elkaar kunt gamen. Want gamen is niet altijd strijd er zijn genoeg games waarbij je samen een niet spelen, zoals Call of duty. Dat spel draait om het verslaan van zombies. Daar moet je wel bij samenwerken, je wint het uiteindelijk niet maar door samenwerken, verleng je je leven wel en dat is de lol van dit spel.”

Starbuzzgames is een prima locatie wanneer je iets te vieren hebt. Van Steijn: ,,We ontvangen vaak groepen. Bedrijven, vrijgezellen en kinderpartijtjes. Die laatste partijtjes zijn vanaf een jaar of acht, negen. Alle feestgangers worden door ons begeleid. Ze krijgen een speluitleg en daarna kunnen ze aan slag. De ouders hebben er geen omkijken naar, die zitten gewoon twee uur lang relaxt te kijken hoe de kinderen zich vermaken. Naast feesten is Starbuzzgames uitstekend geschikt voor het geven van bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie via internet, er staan hier natuurlijk de allernieuwste PC’s en we hebben supersnel internet.”

The Target is het nieuwste van het nieuwste bij Starbuzzgames. ,,The Target is echt uniek”, aldus Van Steijn. ,,Je speelt het met minimaal vier personen. Een van hen is de boef, de andere zijn de agenten. Iedere groep heeft de beschikking over GPS apparatuur. Wanneer de boef een misdaad pleegt dan is hij te zien op de GPS. Het is dan aan de agenten om hem te pakken te krijgen, de boef zit echter de agenten op zijn GPS. Je begrijpt, het spel staat bol van achtervolgingen en het leuke is dat het buiten gespeeld wordt.”

u Prinses Julianaplein 67, 033 445 0 276, www.starbuzzgames.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie