Noodweer zorgt voor veel overlast

26 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het hevige noodweer van dinsdagmorgen heeft ook in Amersfoort voor flink wat overlast gezorgd. Door de zware stortbuien en windstoten tot 105 kilometer per uur zijn door de hele stad bomen omgewaaid. Een boom is terecht gekomen op een woonwagen in Hoogland en het dak van het Wellantcollege in Vathorst is er vanaf afgewaaid. De lessen op die Vmbo-school gaan vandaag niet door.

door André van der Velde

De stad maakte vanochtend een gehavende indruk. Her en er der lagen omgewaaide bomen en afgewaaide takken op en langs de straten en wegen. Wat de omvang van de schade precies is, moet volgens een woordvoerder van de gemeente nog worden geïnventariseerd. ,,Duidelijk is wel dat door de hele stad veel takken zijn afgebroken en bomen zijn omgewaaid. De brandweer en onder meer Eemfors zijn direct na de storm bezig geweest de bomen van de wegen te halen."

Op de Monseigneur van de Weteringstraat ontstond een gaslek nadat een boom was omgewaaid.

De ochtendspits op de snelwegen rond Amersfoort was ook bijzonder druk als gevolg van de storm. Rond 08.00 uur stond er volgens de ANWB al ruim 400 kilometer aan file als gevolg van wateroverlast en/of omgewaaide bomen. Op de A1 Amersfoort richting Amsterdam tussen Bussum en knooppunt Diemen stond een file van 11 km. Verderop tussen Hoevelaken en Barneveld werd het verkeer gehinderd door rommel op de weg. Het verkeer op A28 van Utrecht naar Amersfoort stond geruime tijd stil en ter hoogte van Strand Horst en Nijkerk stond een file van 7 km.

Het treinverkeer rond Amersfoort is gestremd geweest door blikseminslag en kwam in de loop van de ochtend weer op gang. Wel rijden er minder treinden en worden reizigers gewezen op een extra reistijd van 45 - 60 min. Hoe lang de herstelwerkzaamheden zullen duren is nog onduidelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie