CJVV-Nieuwland finale nacompetitie

23 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd (4-3), dit keer thuis tegen Kockengen, is het seizoen voor de voetballers van De Posthoorn voorbij. Aan de 4-3 winst in de return hadden de Amersfoorters zaterdag voor eigen aanhang onvoldoende om de finale van de nacompetitie te bereiken. Twee weken geleden waren zij het seizoenstoetje van start gegaan met een wedstrijd die ook veel doelpunten opleverde. De Posthoorn en Weesp scoorden toen totaal acht treffers: 4-4. De tweekamp werd toen in de return door strafschoppen beslist waardoor De Posthoorn de tweede ronde bereikte. Verder kwamen de Amersfoorters niet.

Tegen Kockengen, donderdag met 5-1 winnaar van het eerste duel, hebben de Bokkeduinen-bewoners hun huid wel zo duur mogelijk verkocht, zeker nadat al na een kwartier doelman Rini Polhout met een rode kaart het veld moest verlaten.

Met een man minder kwam De Posthoorn zelfs op een 2-0 voorsprong. Cruciaal was daarna de fout die verdediger Barry van Beek maakte. Hij speelde de bal verkeerd terug op Henk Alblas, de vervanger van Polhout. Kockengen scoorde nog een keer maar daarna was het weer de beurt aan de thuisclub: 4-2. Een verrassing hing in de lucht maar de benodigde twee doelpunten om nog een strafschoppenserie af te kunnen dwingen, kwamen er niet meer. Wel scoorden de gasten nog een keer: 4-3.

Voor CJVV is het seizoen nog niet voorbij. De Amersfoorters haalden in Baarn een huzarenstukje uit door TOV op een pak slaag (1-5) te trakteren. Na de teleurstellende nederlaag (2-3), twee dagen geleden op eigen veld, had CJVV aan dat tweede resultaat ruim voldoende om de finale van de nacompetitie te halen. Na de eerste helft stond CJVV al met 0-3 voor. Pas na de vijfde treffer van de bezoekers kon TOV iets terugdoen: 1-5.

Nieuwland liet zich op vreemde bodem ook niet verrassen. De 2-1 winst, donderdag op eigen veld, werd gevolgd door een knappe overwinning (2-3) op het zeker niet zwakke Woudenberg. Met als gevolg een plek in de finale van de nacompetitie waarin Nieuwland volgende week zaterdag de degens met plaatsgenoot CJVV gaat kruisen. Inzet van de stadsderby is een plaats in de tweede klasse. Voor Nieuwland waren Johan Gelderblom (2) en Marlon Gouverneur de schutters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie