Slechte start Quick en CJVV

21 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De resultaten van Quick en CJVV in de eerste wedstrijd van beide teams in de nacompetitie belooft weinig goeds voor de returns. Beide tweedeklassers gingen donderdag onderuit met exact dezelfde uitslag: 2-3.

Op Dorrestein dacht heel Quick al aan een overwinning toen Patrick Brouwer, doelman van Legmeervogels, drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd goed in de fout ging. De sluitpost liet de bal los en daar maakte invaller Marvin Snijders dankbaar gebruik van: 2-1. Ver in blessuretijd dompelde Stefan van Pierre alle Quick'ers in diepe rouw door binnen een minuut twee keer te scoren: 2-3.

CJJV ging ook in de slotfase de boot in. Een minuut of tien voor tijd scoorde TOV de winnende treffer: 2-3. Na de eerste 45 minuten stonden de Amersfoorters al met 1-2 achter. Halverwege de tweede helft werkte Wilfred Rietveld die voor rust al een strafschop had benut (1-2), de achterstand weg middels een fraaie vrije trap: 2-2. Daarna sloeg de formatie uit Baarn genadeloos toe.

De kans dat vierdeklasser De Posthoorn de tweede ronde van de nacompetitie overleeft, is erg klein na de forse nederlaag (5-1) tegen Kockengen. Voor de Amersfoorters was er donderdag in Kockengen weinig eer te behalen. De thuisclub was duidelijk een maatje te groot voor de formatie van coach Stefan van Amerongen, volgend seizoen de assistent van VVZA-trainer Piet Rigter. Pas na de vijfde treffer van Kockengen wist Marcel van Hattem de eer te redden: 5-1.

Nieuwland legde in de thuiswedstrijd tegen Woudenberg een goede basis voor een plek in de finale van de nacompetitie. De Amersfoorters bleven de bezoekers met 2-1 de basis. Of die uitslag genoeg is, zal komende zaterdag duidelijk worden wanneer de return in Woudenberg (aanvang 17.00 uur) wordt afgewerkt. Nieuwland kwam op 1-0 door een eigen doelpunt van Woudenberger Sander van Keulen. Vlak voor rust werkte Kristian Schouten de achterstand weg: 1-1. Een kwartier na de hervatting zorgde Frank van de Ven met een kopbal voor de winnende treffer: 2-1.