Korfballers MIA pakken punt te weinig

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd kende een slappe opening. Ondanks kansrijpe doelpogingen bleef het scorebord lange tijd leeg. Pas in de 10e minuut opende Blauw Zwart de score en MIA scoorde nog eens 13 minuten later voor het eerst. Daarna verliepen de scores vlot. Onder aanmoediging van het enthousiaste publiek kwam MIA in slechts zes minuten op een 4-3 voorsprong, die kort voor rust werd uitgebreid naar 5-3. De tweede helft startten beide ploegen wél scherp. Al in de eerste minuut hadden beide teams de bal al in de korf liggen. Er volgde een mooie strijd waarin de MIAnezen de voorsprong verder konden uitbouwen. In de 20e minuut van de tweede helft stond er dan ook een prima voorsprong van 11-7 op het scorebord. Maar in plaats van rustig te blijven en zonder risico de wedstrijd uit te spelen, nam MIA aanvallend onnodig veel moeilijke doelpogingen met balverlies tot gevolg. Verdedigend liet de ploeg met name in de korfzone de nodige steken vallen. Mede hierdoor werd Blauw Zwart weer flink in het zadel geholpen. Na tweemaal vijfendertig minuten stond de stand gelijk. Maar ver in blessuretijd kwam MIA toch nog, via een vrije worp, op achterstand. Gelukkig toonde invalster Sanne Mast zich in het slotoffensief koelbloedig. Met een razendsnel schot werd alsnog één wedstrijdpunt voor de Amersfoortse ploeg behouden. Komende week de ontmoeting tegen Hellas’63.

AMERSFOORT - Afgelopen weekend speelde MIA op het thuisveld aan de Schothorsterlaan een belangrijke wedstrijd tegen het Wierdense Blauw Zwart. Met slechts een enkele punt verschil zijn beide ploegen namelijk in een hevige strijd verwikkeld tegen degradatie. Helaas kon de Amersfoortse formatie het enkele punt achterstand niet omzetten in een punt voorsprong. Met een gelijkspel bleef de klassering onveranderd. Met nog twee wedstrijden voor de boeg (die gewonnen dienen te worden), zijn de Amersfoorters nu mede afhankelijk van de overige uitslagen in de poule.

Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 4, Eline van Ballegoijen 4, Maurice van Rossum 2, Anne Bulsink 1, Roy Staal 1 en tenslotte Sanne Mast eveneens 1 treffer.