Vijftig jaar Neptunusplein

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Van Zijp is eigenaar van Haarmode Nanny. ,,Het winkelcentrum heeft in de afgelopen vijftig jaar menig metamorfose ondergaan. Eerst waren er alleen de houten dagwinkeltjes. Later kwam er een groot blok bij, midden op het plein, zodat een soort promenades ontstonden tussen de winkels. Nu zijn er in de directe omgeving van het Neptunusplein vernieuwingen aan de gang, of staan ze op stapel. Zoals in de Van Randwijcklaan, Lemairestraat en Barentszstraat. Ik denk dat alles in 2011 of 2012 klaar is, dan zijn er meer vierkante winkelmeters bijgekomen en ook meer woningen.”

Feestelijk programma om jubileum te vieren KRUISKAMP - ,,We hebben een leuk jubileumprogramma samengesteld, maar dat mag ook wel, we bestaan maar een keer vijftig jaar”, aldus kapper Armand van Zijp, woordvoerder van de winkeliers aan het Neptunusplein.

door Christine Schut

Van Zijp is zeer te spreken over de samenwerking met woningcorporatie Alliantie en de gemeente Amersfoort. ,,Zij nemen ons serieus. We worden bij alle plannen betrokken. In juni is de eerste inspraakronde van de nieuwste ontwikkelingsplannen.”

Het is nog niet welke winkels zich zullen gaan vestigen op en rond het Neptunusplein. ,,Ieder winkelcentrum wil Blokker, maar ook kleine winkels zijn welkom zoals een schoenmaker of sleutelspecialist. Maar ook bijvoorbeeld Bristol zou hier heel goed passen. We zijn blij dat supermarkt zich hier heeft gevestigd, dat is een positieve ontwikkeling. Jumbo trekt veel extra bezoekers naar het Neptunusplein”, aldus een tevreden Van Zijp. ,,In dit gedeelte van de stad is er weinig concurrentie van andere winkelconcentraties, het verzorgingsgebied is vrij groot. In de binnenstad is bijvoorbeeld geen echte slager meer te vinden. Steeds meer mensen komen tot de ontdekking dat dergelijke winkels nog wel te vinden zijn op het Neptunusplein, net buiten het centrum.”

Programma

De winkeliers van het Neptunusplein hebben een afwisselend programma samengesteld om het vijftigjarig bestaan van het winkelcentrum te vieren. De festiviteiten duren van woensdag 27 mei tot en met zaterdag 30 mei. Woensdag 27 mei is er een braderie met circa 150 kramen. Ook zijn er optredens van verschillende artiesten. Zoals Sonja Silva, A-Dance, levensliedvertolker Gert Jan en mannenkoor Eemvaarders. Donderdag 28 mei is er wederom een braderie, maar ook optredens van Marco Borsato-imitator Jerry en ‘s avonds smartlappenkoor De Boa’s.

Vrijdag 29 mei verzorgt SRO sport en spel voor alle leeftijden van 15.30 tot 19.00 uur Van 17.00 tot 20.00 uur is er een Rap Battle. Jongeren rappen en breakdansen voor schitterende prijzen, opgeluisterd door een professionele dansgroep.

Zaterdag 30 mei is er veel muziek. Van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur treedt de Braziliaanse formatie Banda rua de Baixo op, ondersteunt door vijf schitterende danseressen. Van 12.00 tot 13.00 uur staat meidengroep Djumbo geprogrammeerd. Van 13.00 tot 13.30 uur is de trekking van de loterij, gepresenteerd door Sjef Bode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie