Geen promotie voor VVZA en HVC

17 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De twee kansen die VVZA kreeg om naar de derde klasse te promoveren, heeft de ploeg niet benut. Na het gemiste kampioenschap door verlies in de cruciale wedstrijd tegen Baarn ging het in de nacompetitie weer fout.

Na een overwinning (1-2), vorige week zondag in Montfoort, leverde de return tegen MSV'19 een onverwachte nederlaag (1-3) voor de Amersfoorters op. Zwaar ontgoocheld stapten de pupillen van trainer Piet Rigter van het gloednieuwe kunstgras op sportpark Emiclaer af, nadat zij één doelpunt tekort kwamen om nog een strafschoppenserie te kunnen afdwingen.

Na drie tegentreffers, twee voor rust en één na de pauze, slaagde Kevin Engelman er pas in de slotfase in de achterstand te verkleinen maar verder kwamen de VVZA'ers niet. Zij overleefden de eerste ronde van het competitieronde niet en kunnen nu op vakantie gaan.

Vijfdeklasser HVC heeft ook geen kans meer op promotie. In Zeist verloor de ploeg van trainer Imam Evre met 2-0 van de club van die naam. Een week geleden was HVC thuis tegen SCH'44 niet verder dan een remise (0-0) gekomen.

De tweede wedstrijd voor HVC in de nacompetitie werd door twee doelpunten van Zeist in de tweede helft beslist. Veel geluk had HVC zondag niet. De scheidsrechter keurde na de openingstreffer, vijf minuten na rust, twee doelpunten van de bezoekers af. Bovendien gaf de arbiter de thuisclub een (omstreden) strafschop voor een overtreding van Wim Schievelt op de rand van het zestienmetergebied. De HVC-verdediger kon meteen het veld verlaten omdat hij voor die overtreding zijn tweede gele kaart kreeg, dus rood.

Zeist en SCH'44 gaan nu uitmaken wie volgend seizoen in de vierde klasse van de zondagcompetitie mag uitkomen.