Alta nieuwe koploper in tennishoofdklasse

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De tennissers van Alta zijn sinds zondag de nieuwe koploper in de hoofdklasse. Die fraaie positie danken de Amersfoorters aan de overtuigende winst (8-0) op de tweede garnituur van BLTV.

Het was zondag op het tennispark van Alta op de Amersfoortse Berg een eenzijdige wedstrijd. De nog ongeslagen thuisclub ondervond nauwelijks tegenstand van de formatie uit Breda. Alle partijen werden door Alta vrij gemakkelijk in twee sets gewonnen, met uitzondering van de laatste partij. Het tweetal Lotty Seelen/Holger Fischer had in het gemengd dubbel wat meer moeite met de tegenstanders. De tweede set werd pas na een tiebreak beslist in het voordeel van de Alta-spelers.

Door de winst nam Alta de koppositie over van Heerhugowaard. De enige concurrent in de strijd om het kampioenschap won weliswaar met duidelijk verschil (7-1) van het Harderwijkse Struik/Strokel maar dat was onvoldoende om koploper te blijven. Heerhugowaard heeft uit vijf wedstrijden nu 30 punten verzameld, evenveel als Alta. De formatie van coach Ron Timmermans leidt de ranglijst op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Alta is nog ongeslagen en heeft tot nu toe alle vijf wedstrijden winnend afgesloten, Heerhugowaard twee minder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie