Imponerend optreden dames AMHC

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De twee andere kanshebbers lieten geen steek vallen en gaan op de slotdag van het seizoen 2008/2009 uitmaken wie volgend seizoen in de overgangsklasse mag uitkomen. De beste papieren heeft Groningen. De huidige koploper gaat met een voorsprong van één punt de slotronde van de competitie in. Het voor de titel uitgeschakelde Qui Vive is zondag de laatste tegenstander van de Groningse vrouwen. AMHC treft op papier een mindere tegenstander, het ook uit Groningen afkomstige GCHC. Alleen winst telt komend weekend voor de Amersfoortse vrouwen die met hun imponerende optreden zondag tegen Amstelveen veel indruk maakten.

AMERSFOORT - De spannende race om het hockeykampioenschap van de eerste klasse B (dames) is nog niet voorbij. Van de drie titelkandidaten (AMHC, Groningen en Qui Vive) viel er zondag na de voorlaatste competitieronde één af. Qui Vive leverde door een remise (3-3) thuis tegen Hilversum twee belangrijke punten in en moet daardoor afhaken.

door Balt Gmelig

Na 70 minuten prima hockey vermeldde het scorebord een stand van 6-0. Een uitslag die al na een minuut of zes gestalte kreeg. Britt Dorrestein opende na een vlotte aanval de score met een beheerste uithaal: 1-0. Tien minuten later waren nummer twee en drie ook een feit en was het duel al in een vroeg stadium beslist. Cloe Kellerman en Dorrestein waren de schutters.

De thuisclub vond de 3-0 echter onvoldoende en ging op jacht naar meer doelpunten. Het aantal strafcorners liep behoorlijk op maar daaruit werd door AMHC niet gescoord. Wel na een klein half uur door Manon Kuipers op een andere manier. Zij kon gemakkelijk voor een 4-0 ruststand zorgen.

De tweede helft was een formaliteit. Michelle Overmars en Anneloes Tervoert lieten de aanhang nog twee keer juichen: 6-0.