VVZA opent toetje met uitzege

10 mei 2009 om 00:00 Nieuws

MONTFOORT - Het gemiste kampioenschap heeft geen invloed gehad op de prestatie van vierdeklasser VVZA in de openingswedstrijd van de nacompetitie. De Amersfoorters keerden zondag met een overwinning (1-2) terug van een bezoek aan Montfoort waar MSV'19 tot de slotminuut van de reguliere speeltijd de beste papieren op de winst had.

In de 73e minuut had de thuisclub de leiding genomen en hield de 1-0 voorsprong tot de 90e minuut vast. Toen was een MSV-speler zo vriendelijk om onnodig hands te maken. Een strafschop en een rode kaart was het gevolg. Met de penalty had Job Schoonbeek geen problemen: 1-1. Daarmee was het leed voor MSV nog niet voorbij. In de vierde minuut van de extra tijd kreeg Kevin Engelman het op z'n heupen. De VVZA'er omspeelde drie verdedigers waarna hij ook de MSV-doelman kansloos liet: 1-2. Komende zondag volgt de return in Amersfoort en heeft VVZA op eigen veld aan een gelijkspel voldoende om de tweede ronde van het competitietoetje te kunnen bereiken.

Vijfdeklasser HVC startte de nacompetitie minder goed dan de plaatsgenoot. Op eigen veld slaagden de Amersfoorters er tegen SCH'44 niet in tot scoren te komen. De formatie uit Harmelen had ook geen schutter meegenomen dus eindigde het overigens niet onaardige duel in 0-0. Door dat resultaat wordt de driekamp komende zondag voortgezet met de ontmoeting Zeist - HVC.