De Amer handhaaft zich in tweede klasse

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

Doordat concurrent De Kikker afgelopen weekend verloor van ENC Arnhem en De Amer één punt uit het water sleepte, kunnen de Amersfoorters twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer degraderen en zullen ook komend weizoen te bewonderen zijn in de 2e klasse. Van meet af aan statte Amersfoort fel, waarbij het na het verstrijken van de eerste periode al op een 3-1 voorsprong stond. Maar in de tweede periode lieten de Amersfoorters de bezoekers volledig terugkomen in de wedstrijd, waarbij het halverwege de derde periode zelfs tegen een 3-5 achterstand aankeek. Toch had De Amer ruim voldoende kansen en speelde het zeker niet slecht. De bezoekers scoorden eigenlijk alleen uit overtalsituaties, terwijl de thuisploeg in normale aanvallen veruit de betere was. Amersfoorter Frits de Vries kreeg van coach Zeger Eijer in die fase extra speelminuten die hij ook met beide handen aanpakte. Hij scoorde driemaal op rij, waardoor de Vries De Amer naast de ploeg uit Rijssen bracht. In de slotperiode waren de nummer vier van de ranglijst (De Mors) en De Amer zeer aan elkaar gewaagd en was de puntendeling na vier keer zes minuten zwemmen dan ook terecht. Periodestanden: 3-1, 0-3, 2-2 en 2-1. Doelpunten De Amer: Frits de Vries en Richard Cozijnsen beiden 3, Caspar Renkers 1.

AMERSFOORT - Het eerste herenwaterpoloteam van De Amer is ook komend seizoen actief in de 2e klasse van de Bond. In de thuiswedstrijd tegen De Mors afgelopen zaterdag, zwommen de mannen van coach Zeger Eijer naar een verdiend gelijk spel (7-7).

door Huub van Aerssen

De Zijl - AZ&PC (8-12)

In een belangrijke fase van de competitie, waarin zal worden bepaald wie er in aanmerking komen voor het spelen van PlayOff wedstrijden, deed ook waterpolo hoofdklasser AZ&PC goede zaken. In de uitwedstrijd tegen De Zijl won de formatie van coach Arie van de Bunt met ruime cijfers, waardoor het spelen van PlayOff’s binnen handbereik ligt. AZ&PC begon sterk aan de wedstrijd en kwam na acht minuten zwemmen op een 1-4 voorsprong. De tweede en derde periode daarentegen verliepen rommeliger wat ook bleek uit de periodestanden van 4-1 en 1-1. Maar in de vierde en laatste periode herpakte Amersfoort zich en zwom naar een uiteindelijke 8-12 winst. Doelpunten AZ&PC: Marc wouters 4, Matthijs Lucas, Jeroen Kuilman en Lars van der Laan 2, Ton van der Velden en Niels Schouten beiden 1. AZ&PC scoorde daarbij 4x uit 6x man meer situaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie