Omroepvereniging straks lege huls

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

,,Als de bezittingen van de vereniging worden vervreemd aan de Stichting Omroep Amersfoort, geeft de ledenvergadering het bestuur toestemming ook de zendmachtiging over te hevelen naar de Stichting Omroep Amersfoort’’, legt secretaris Kees Groothuis uit. In naam blijft de vereniging De Stadsomroep bestaan. Het idee is dat een stichting veel slagvaardiger kan optreden en efficiënter kan handelen dan de veel loggere vereniging. ,,Dat is conform de eisen van de gemeente en de wens van het huidige bestuur.’’

Zendmachtiging overhevelen naar nieuwe stichting AMERSFOORT - Als voorwaarde voor financiële steun aan Omroep Amersfoort eiste de gemeente vorig jaar dat de verenigingsstructuur zou worden omgezet in een stichting. Komende donderdagavond 2 april houdt Vereniging De Stadsomroep een algemene ledenvergadering. De leden mogen zich uitspreken over een voorstel van het Omroepbestuur om de bezittingen van de vereniging over te dragen aan de Stichting Omroep Amersfoort.

door John Spijkerman

Groothuis schat dat de vereniging 70 tot 90 leden heeft. Om een geldig besluit te kunnen nemen, moet tweederde daarvan aanwezig zijn. Meer dan de helft moet vóór stemmen. Mocht donderdag tijdens de ledenvergadering het vereiste aantal leden niet aanwezig zijn, wordt er enkele weken later opnieuw een vergadering uitgeschreven. De voorwaarde dat tweederde van de leden aanwezig moet zijn, geldt dan niet.

Omroep Amersfoort heeft het boekjaar 2008 afgesloten met een nagenoeg sluitende begroting. Van de gemeente ontving Omroep Amersfoort eind 2008 een bedrag van 410.000 euro voor de aanschaf van nieuwe digitale apparatuur. Over 2009 wordt een licht positief resultaat verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie