AZ&PC maatje te klein voor Donk

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

In de eerste periode was er van enig verschil tussen beide ploegen nauwelijks sprake. Met pas na vier minuten speeltijd de eerste treffer voor Donk ontwikkelde zich een vervolgens een gelijkopgaande strijd, die na acht minuten zwemmen eindigde in een 3-4 voorsprong voor GZC Donk. Een alleszins bevredigende periodestand voor de Amersfoorters. Maar met ingang van de tweede periode werd al snel duidelijk dat Donk niet naar Keistad was afgereisd om met zich te laten sollen. Het schakelde een tandje hoger waardoor AZ&PC meer en meer in de verdediging werd gedwongen en in die tweede periode continu achter de feiten aanzwom. Met een 2-3 periodestand en tussenstand van 5-7 werd er van speelheft gewisseld en was het eigenlik wachten op de genadeklap. Die volgde dan ook in de aansluitende derde periode waarin Donk de druk geleidelijk aan opvoerde. Met nog zo’n drie minuten op de teller in die periode werd tot overmaat van ramp ook nog eens AZ&PC speler Matthijs Lucas uit het water gezonden, weliswaar met vervanging, maar zeker een aderlating voor de Amersfoortse formatie. Met een tussenstand van 6-11 werd begonnen aan de vierde en laatste periode waarin, ondanks een aantal voortreffelijke reddingen van AZ&PC goalie Bart Pol, de voorsprong van Donk zich gestaag uitbreidde. In de laatste minuten van die periode ging bij Amersfoort het licht uit, waardoor GZC Donk zonder hoogtepunten naar een verdiende 8-14 eindoverwinning zwom.

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag was waterpolo hoofdklasser AZ&PC de gastheer van koploper Widex GZC Donk. In het eigen sportfondsenbad kwam het Amersfoortse team onder leiding van coach Arie van de Bunt duidelijk tekort tegen de formatie uit Gouda met als coach Robin van Dalen. Met 8-14 verlies zeker geen schande tegen deze titelkandidaat met tal van grote namen in de ploeg.

door Huub van Aerssen

ENC Arnhem - DE Amer (9-9)

In Arnhem startte de Amersfoortse formatie fantastisch en liet het hooggeklasseerde Arnhem verrassend alle hoeken van het veld zien met als gevolg na de eerste periode een comfortabele 1-5 voorsprong. Ook de vervolg perioden bleef de Amersfoortse tweedeklasser zich goed manifesteren. De taken werden goed uitgevoerd, de overtal situaties vaak benut en keeper Patrick Verhoeff speelde een wereldwedstrijd. De vierde en laatste periode werd in gegaan met een 4-7 voorsprong die binnen twee minuten werd uitgebouwd naar 4-9. Alles wat Arnhem heette had zich al verzoend met een forse nederlaag en het was daarom des te onbegrijpelijker dat de Amersfoorters in de resterende vier minuten de wedstrijd nog uit handen gaven. Door veel te gehaast spel en domme overtredingen scoorde ENC in de laatste drie minuten zelfs vijf!! keer en tot overmaat van ramp belandde zo’n 15 seconden voor het laatste fluitsignaal ook nog de gelijkmaker achter Verhoeff.

Coach Zeger Eijer: ,,Natuurlijk waren we kort na afloop enorm teleurgesteld. Maar ik ben trots op mijn mannen vanwege het feit dat ze hard hebben geknokt, maar waarbij de wedstrijd drie minuten te lang duurde. Toch had ik vooraf getekend voor deze uitslag. Jammer, jammer en nogmaals jammer.”