Mobiele fietsenmaker CycleSpot gestart

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Nederland is fietsland bij uitstek. De verkoop van nieuwe fietsen zit nog steeds in de lift. Toch moet een fietsenbezitter voor het bezoek aan een fietsenmaker gemiddeld 3,2 kilometer reizen. ‘Dat moet beter kunnen’, vond Visser en hij bedacht CycleSpot, de fietsenmaker die de fiets opzoekt. Thuis, op het werk of -net als de ANWB- onderweg, de mobiele fietsenmakerwerkplaats van Visser komt overal. ,,In de reparatiebus zijn de meest gangbare onderdelen aanwezig. Daarmee kunnen we 90 tot 95% van alle reparaties aan. In het uitzonderlijke geval dat we iets niet hebben, beschikken we in de bus over een internetverbinding. We bestellen het onderdeel direct on-line en komen de volgende dag terug om de reparatie af te maken.’’

AMERSFOORT - Werktuigbouwkundige Niek Visser bedacht het CycleSpot-concept. Hij en zijn drie zakenpartners hopen de franchiseformule eind 2010 in tenminste zes grote steden uit te rollen. Amersfoort is de eerste Nederlandse stad die zich mag verheugen op de service van deze mobiele fietsenmaker.

CycleSpot is snel en goedkoop. ,,Ik heb expres gekozen voor de stedelijke gebieden, met veel fietsen op een relatief klein oppervlakte en dus korte aanrijdtijden. Dat voorrijden, daar rekenen wij niets voor. En omdat wij natuurlijk weinig overhead hebben, liggen onze prijzen doorgaans ongeveer 30% onder de tarieven die de ‘vaste’ fietsenmaker hanteert. Je kunt ook lid worden van de Club CycleSpot, dan krijg je nog eens 5% korting op alle reparaties.”

CycleSpot is niet alleen de mobiele fietsenmaker. Binnen het concept wordt een range van innovaties ontwikkeld. Zoals FietsBiz, een zakelijk fietsplan waarmee werkgevers hun medewerkers de kans bieden om voordelig een fiets aan te schaffen. Of FietsZeker, een wegenwachtformule voor fietsers. Fietsers die meedoen met FietsZeker kunnen bij pech onderweg een beroep doen op de fietsenmakers van CycleSpot. Die brengen de pechvogel naar zijn bestemming en repareren daar de fiets. De MamaService, tenslotte, is een variatie op de FietsZeker. Moeders die afhankelijk zijn van hun stalen ros, krijgen wanneer hun eigen fiets kapot is de beschikking over een vervangende fiets inclusief kinderzitjes en fietsmand.

De nieuwste loot aan de CycleSpot stam is de webshop, die binnenkort on-line gaat. ,,Daarin bieden we fietsen van alle bekende merken aan tegen groothandelsprijzen. In Amersfoort worden die fietsen ook nog eens volledig afgemonteerd en rijklaar aan huis afgeleverd. Je ziet het de fietsenbranche is volop in beweging en CycleSpot zit er middenin.”

CycleSpot mobiele fietsenmaker; H. van Viandenstraat 30; 3817 AB Amersfoort; 0800-2225553 (gratis); www.cyclespot.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie