Hoogland kan boerenkar bestellen

29 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De boerenkar die Hoogland traditiegetrouw gebruikt voor de viering van een kampioenschap, kan weer besteld worden. De koploper in de derde klasse D maakte zondag op eigen veld geen misstap (2-1) tegen Vriendenschaar waardoor de voorsprong op de nummer twee (CDW) nu is opgelopen tot maar liefst zeven punten.

Met nog vier duels voor de boeg komt de titel voor Hoogland steeds dichterbij. De formatie van trainer Ronald Heerschop kan komende zondag al kampioen worden maar dan moet de partij tegen Brederodes wel gewonnen worden en de twee overgebleven concurrenten (CDW en SMVC Fair Play) hun wedstrijd verliezen. Voor Hoogland waren zondag Roy Tomassen en Florian Lammers de schutters.

Vierdeklasser APWC viel ook op met een positief resultaat. De Amersfoorters rekenden op vreemde bodem gedecideerd (3-6) af met Schalkwijk. Met drie doelpunten was Emile Brouwer de productiefste APWC'er. De overige treffers kwamen op naam van Barry Smeeing (2) en Stephan van 't Hazeveld.

De gifbeker is nog niet op voor degradatiekandidaat Hooglanderveen. In de slotseconden van het uitduel tegen AS'80 gingen de Hooglanderveners door een rake kopbal van een Almeerder de boot in: 1-0. Daarvoor had de dit seizoen zo ongelukkig spelende ploeg van trainer Bert van den Brom wel genoeg kansen gehad om de partij te kunnen winnen.

KVVA kwam in dezelfde plaats maar een minuut of 30 in actie. De scheidsrechter liep op het Almeerse kunstgras een kuitblessure op en kon het duel niet afmaken. Op dat moment was de stand 1-1. Voor KVVA was Adel Khelil de maker van de gelijkmaker.

Vijfdeklasser HVC stuurde Aurora met een 3-1 nederlaag terug naar huis. Na een minuut of vijftien opende Geoff de Lange de score, een kwartier later gevolgd door een doelpunt van de pas 16-jarige A junior Apas Dogan. Na een tegentreffer in de 80e minuut bepaalde Ricardo Veldmeijer de eindstand op 3-1. Door de winst is HVC nu op de tweede plaats in 5H beland en zijn de kansen op een plaats in de nacompetitie toegenomen.

De duels SVL - CJVV, Amsvorde - VVZA en Quick - VVIJ werden dit weekend afgelast.