Laak grens voor woningbouw Vathorst-West

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Er mag niet worden gebouwd in Vathorst Noord, vindt de Burger Partij Amersfoort. Vathorst-Noord moet zijn groene functie behouden. De BPA wil dat de gemeenteraad formeel vastlegt dat het gebied ten noorden van de Laak 'niet in aanmerking mag komen voor het ontwikkelingen van bouwplannen, anders dan binnen de contouren van de huidige agrarische bebouwing'.

Vathorst Noord is 145 hectare groot en ligt ten noorden van Vathorst in het Nationaal landschap Arkemheen Eemland, pal boven het riviertje de Laak. Het gebied vormt de overgang van de stad naar het internationaal beschermde vogelgebied Arkemheen en heeft een agrarische functie met 21 woningen en boerderijen. De gemeente presenteerde onlangs vier ontwikkelingsrichtingen voor Vathorst Noord en Vathorst West. In enkele varianten werd ook de mogelijkheid van beperkte woningbouw in Vathorst-Noord opengelaten. De BPA is bang dat de recente discussie over de invulling van Vathorst-West mogelijk onduidelijkheid heeft opgeleverd voor wat betreft mogelijke woningbouw in Vathorst-Noord. Ook de PvdA heeft eerder gezegd geen woningbouw te willen in dit gebied boven De Laak.

De BPA zal voor de komende raadsvergadering een voorstel indienen om dat vast te leggen. Als de raad akkoord gaat, moet het standpunt dat er geen woningbouw mag komen in Vathorst Noord, uitgangspunt worden bij de verdere gedachtevorming over de ontwikkeling van Vathorst-West. Het riviertje De Laak in Vathorst moet de grens worden voor woningbouw in Vathorst-West, vindt de BPA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie