Beide dinobotten terug

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - DierenPark Amersfoort is blij dat beide gestolen replica dinobotten weer terug zijn. Vrijdag werd het tweede nog verdwenen bot teruggevonden in het kunstwerk op de Stichtse Rotonde.

Tijdens de krokusvakantie waren twee grote replicabotten van anderhalve meter gestolen uit het Dino Bos van het Dierenpark. Dat gebeurde tijdens de dinoweek. Er waren toen allerlei kleine dinoskeletten verstopt en kinderen die ze vonden, mochten die skeletjes houden. De dieven hebben toen hun slag geslagen.

Hoe de diefstal in zijn werk ging, weten we niet zegt woordvoerder Josien van Eijk. ,,Onlangs lag een van de twee botten op ons voorplein met een briefje erbij. Daar stond op dat als we het tweede bot terugwilden, we dat zouden moeten mailen. Helaas ontbrak een e-mailadres."

Afgelopen vrijdag kreeg de dierentuin allerlei tips van mensen die hadden gezien dat het andere bot in een kunstwerk op de Stichtse rotonde zou zitten. ,,Zoomanager Marjo Hoedemaker ging meteen kijken en zag dat het inderdaad een van de gestolen botten was. Omdat het bot hoog in het kunstwerk zat, kon hij er niet bij. Hij ging daarom terug om hulp te halen." Toen hij terugkwam, was het bot tot zijn grote verbazing echter verdwenen. ,,Het bleek dat een andere collega ondertussen ook het bot had ontdekt, en hij was in het kunstwerk geklommen om het er uit te halen. Hektiek alom dus, maar we hebben ze gelukkig terug."

Wie erachter zit, is nog een raadsel. ,,We denken dat het een heel flauwe studentengrap is, maar ik ben bang dat we er nooit achter zullen komen", aldus Van Eijk. ,,We snappen ook niet helemaal wat het doel van deze actie is geweest, maar dat moeten we maar loslaten, denk ik. We zijn gewoon blij dat de dinobotten terug zijn."."

De gedachte dat de diefstal een pr-stunt van de dierentuin was, verwerpt ze krachtig. ,,Het zou raar zijn om iets weg te nemen dat een educatief doel heeft. Bovendien kunnen wij wel wat creatievers bedenken dan dit."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie