Hoogland loopt verder uit dankzij Heideveld

1 maart 2009 om 00:00 Nieuws

UTRECHT - Derdeklasser Hoogland mag Kevin Heideveld wel dankbaar zijn. Met drie doelpunten bewees de ex-speler van Quick zondag tegen DHSC zijn grote waarde voor de koploper. Tegenover drie treffers van de Hooglandse topscorer stonden twee doelpunten van de Utrechters die daardoor met 2-3 aan het kortste eind trokken. Door rode kaarten haalden twee spelers van de thuisclub het einde van de wedstrijd niet. Hoogland is door de driepunter en de remise (1-1) van naaste concurrent SMVC Fair Play op de ranglijst van 3D verder uitgelopen.

In de vierde klasse H is VVZA de nieuwe koploper geworden. De formatie van trainer Piet Rigter rekende op eigen veld met minimaal verschil (2-1) af met Schalkwijk en nam door dat resultaat de koppositie over van Zwaluwen Utrecht. De ploeg van trainer Rob Zomer liet zich op eigen veld door Olympia verrassen (1-4). Freek Rubrech (1-0) en Kevin Engelman (2-1) waren de Amersfoortse schutters op sportpark Emiclaer.

Kampioenskandidaat Amsvorde had in de leuke stadsderby tegen Hooglanderveen aan een doelpunt van Ibo Pancar voldoende om de winst (0-1) te kunnen pakken en de titelrace in 4H vol te kunnen houden. Op het Willem Tomassen complex had Hooglanderveen wel een gelijkspel verdiend. Het houtwerk stond echter drie keer een doelpunt van de thuisclub in de weg.

KVVA rekende op de Dollardstraat af met Odijk. De 2-1 eindstand was al na de eerste helft bereikt. Voor de belangrijke driepunter zorgde Barur Koroglu die beide treffers voor zijn rekening nam.

APWC deelde op eigen veld de punten met Baarn. Net voor rust openden de bezoekers de score: 0-1. In de tweede helft deelde de scheidrechter twee strafschoppen uit. Emile Brouwer faalde vanaf elf meter niet: 1-1. De andere penalty werd door APWC doelman Maarten Kok gestopt waarmee hij zijn ploeg een punt bezorgde.

Tweedeklasser Quick leek na de eerste helft tegen Roda'23 op de goede weg. Halverwege de eerste helft benutte Khalid Said een strafschop voor de degradatiekandidaat. Tot drie minuten na de hervatting hield Quick voor eigen publiek de verdiende voorsprong vast. Toen ging Maarten Pauw in de fout en kon Dirk Franken de gelijkmaker produceren: 1-1.

Voor vijfdeklasser HVC was zondag in Zeist weinig eer te behalen. De Amersfoorters kregen tegen Saestum genoeg kansen maar zij scoorden op vreemde bodem niet. De thuisclub was beter op dreef en had aan drie doelpunten ruim voldoende om de winst in de wacht te slepen.