De Posthoorn snoept Sterrenwijk eerste punten af

28 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vierdeklasser De Posthoorn heeft zaterdag een knappe prestatie geleverd door het nog ongeslagen Sterrenwijk twee kostbare punten af te snoepen. Op de Bokkeduinen waren de Amersfoorters dichtbij een huzarenstukje. Vijf minuten voor het eindsignaal leidde de thuisclub met 3-2. Een stunt leek in de maak maar daar dachten de Utrechters anders over. Zij profiteerden van een communicatiefout in de achterhoede van De Posthoorn: 3-3. Met die uitslag ontsnapte de koploper aan de eerste nederlaag in deze competitie.

VOP, de andere lokale vierdeklasser, keerde met een 2-1 nederlaag terug van een bezoek aan SVMM. Na drie minuten keken de Amersfoorters in Maarn al tegen een 1-0 achterstand aan. Een half uur later zorgde Terence van Vliet voor de ruststand: 1-1. De winnende treffer viel zeven minuten na de hervatting: 2-1.

Onder leiding van de nieuwe trainer Peter Reitsma, opvolger van deze week vertrokken Sijtze Wobbes, was CJVV dichtbij een zege op VVA'71. Door twee doelpunten van Paul Richard en een treffer van Maurice Pastoor hadden de Amersfoorters een 3-2 voorsprong genomen die echter onvoldoende was voor een driepunter. In de zesde minuut van de blessuretijd ging Jasper Blokland in de fout wat voor de scheidsrechter niet alleen aanleiding was de overtreder een rode kaart te geven maar ook een strafschop uit te delen. VVA bracht de eindstand daarmee op 3-3.

Derdeklasser Cobu Boys keek in de uitwedstrijd tegen VVJ al na 45 seconden tegen een 1-0 achterstand aan. De bezoekers kregen daarna genoeg kansen om tot scoren te komen. Alleen Simon Wetzel wist het net van VVJ te vinden maar toen keken de Amersfoorters al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de treffer van Wetzel in de 85e minuut (2-1) was de tijd voor de gasten tekort om nog op gelijke hoogte met de thuisclub te komen.

Met veel invallers zag Nieuwland zaterdag geen kans het bezoekende Woudenberg op een nederlaag te trakteren. De koploper moest met een 1-3 nederlaag genoegen nemen. Belangrijk moment in de wedstrijd was de strafschop die Barry de Harder, normaal speler van Nieuwland 3, miste in de 20e minuut. Hij verzuimde de gelijkmaker te maken. Dezelfde speler ging niet veel later weer in de fout waardoor de gasten na 45 minuten met 2-0 voor stonden. Marlon Gouverneur gaf de thuisploeg met een schitterend doelpunt net na rust nog hoop op een beter resultaat. Twee doelpunten van Nieuwland werden daarna wegens buitenspel afgekeurd, voordat Woudenberger Sander van Keulen in de slotminuut van de reguliere speeltijd het vonnis over Nieuwland velde: 1-3. De nederlaag had geen gevolgen voor de koppositie van Nieuwland omdat naaste concurrent Candia ook punten morste. Beide teams staan nu gedeeld eerste in de derde klasse D en hebben exact hetzelfde doelsaldo.