AZ&PC Jeugdwaterpolo Toernooi

Nieuws

In januari 2003 speelde AZ&PC voor de 38e maal het befaamde Nieuwjaar Waterpolotoernooi, waarna het eerste team jaren achtereen acteerde in de Europa cup en het financieel en sportief niet meer mogelijk bleek om naast het optreden in Europa dit prestigieuze toernooi te organiseren. Maar de laatste jaren ging het toch weer wat kriebelen bij AZ&PC met als gevolg een doorstart van het toernooi in 2009. Met name nu de AZ&PC (mannen) jeugd zo nadrukkelijk aan de “ waterpolopoort” rammelt, leek het de vereniging een prima idee om dit Nieuwjaarstoernooi te laten herleven in een uitvoering voor Jeugdploegen (geboren 1989 en later). Maar dan wel op niveau!

AMERSFOORT - In de periode van 9 t/m 11 januari 2009 organiseert AZ&PC een sterk Internationaal Jeugdwaterpolo toernooi in het sportfondsenbad, waarbij het waterpolo minnend Amersfoort uitnodigt om daarvan getuige zijn.

door Huub van Aerssen

Deelnemende ploegen

Op 9, 10 en 11 januari aanstaande komen er vier topteams naar het sportfondsenbad in Amersfoort te weten: Real Canoe Madrid, kampioen van Spanje; Amateur SC Duisburg, vice kampioen van Duitsland; Polar Bears uit Ede, vice kampioen van Nederland en AZ&PC, kampioen van Nederland. Nederland behaalde begin september jongstleden in Istanbul bij de Europese Jeugdkampioenschappen een unieke vierde plaats. Dit toernooi in Amersfoort betreft dezelfde leeftijdscategorie. AZ&PC en Polar Bears waren toen hofleveranciers voor het succesvolle Nederlandse team. Overigens speelt Thomas Lucas, ex AZ&PC speler, inmiddels voor het eerste team van deelnemer SC Duisburg. Al met al zal het een interessante krachtmeting gaan worden tussen een aantal topteams uit Europa. En dat is iets wat het waterpolo in Nederland alleen maar goed doet, nu en in de toekomst.

advertentie
advertentie