27 Miljoen voor zwembad aan Hogeweg

Nieuws

AMERSFOORT - Voor de bouw van van een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal aan de Hogeweg heeft de gemeente een bedrag van ruim 27 miljoen euro beschikbaar. Volgens de gemeente kan met dit budget 'een adequate voorziening worden gerealiseerd'. Met extra financiële middelen om het nieuwe sportcomplex 'in fysieke zin te verfraaien' is binnen dit budget geen rekening gehouden.

Er komt een 50-meter bad (met 8 banen) voor nationale zwemwedstrijden en internationaal waterpolo, een 25-meter bad, met 5 metertoren en springkuil, een 25-meter trainingsinstructiebad en een 20-meter instructiebad. In totaal is er wateroppervlak 1583 m2. Daarnaast komt er ook een sporthal.

De kosten van het parkeren bij de nieuwe sportaccommodatie zijn voor rekening van de gemeenten en zijn inbegrepen in het bedrag van 27,1 miljoen euro. De gemeente denkt een deel van de parkeerkosten te kunnen terugverdienen door betaald parkeren in te voeren.

De verkoop van sporthal Schuilenburg aan woningbouwcorporatie De Alliantie levert de gemeente 3.5 miljoen euro op. Op de plek van de oude sporthal, komt woningbouw. Over het tijdstip van sloop van de sporthal wordt nog nader overleg gevoerd met de corporatie. In principe wordt Sporthal Schuilenburg gesloopt direct na oplevering van de nieuwe sportaccommodatie aan de Hogeweg. Maar inmiddels wordt gekeken of de Schuilenburghal nog langer gebruikt kan worden, in verband met tekort aan sporthallen in de stad.

advertentie
advertentie