Hoogland winnaar eerste periode

21 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het is derdeklasser Hoogland zondag gelukt een periodetitel te winnen en zich daarmee te verzekeren van een plaats in de nacompetitie. Aan de fraaie 6-1 winst op naaste concurrent DHSC hadden de Hooglanders voldoende om het eerste periodekampioenschap in de wacht te slepen. Zij dankten de titel aan een beter doelsaldo dan de Utrechters die één doelpunt tekort kwamen om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Voor Hoogland waren zondag op sportpark Langenoord Roy Tomassen (2), Mike Junger, Florian Lammers, Kevin Heideveld en Willem Eijbergen de schutters.

Voor een prima resultaat zorgde na lange tijd tweedeklasser Quick. Op eigen veld bedwongen de Amersfoorters met gering verschil (3-2) Sporting Martinus. Na de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat Quick een belangrijke driepunter zou pakken. Na het openingsdoelpunt van Mohammed Nibu moest Quick twee treffers incasseren: 1-2. In de tweede helft zag de hard werkende thuisploeg kans de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Met twee doelpunten was Djuric Winklaar de meest gevierde man.

Vierdeklasser KVVA moest voor de tweede keer de wei in voor de thuiswedstrijd tegen AS'80. Aan de 22 minuten die nog moesten worden afgewerkt als gevolg van de gestaakte eerste ontmoeting tussen beide teams, bewaren de Amersfoorters geen goede herinneringen. Na een minuut of twaalf was KVVA-doelman Eelco van Norden kansloos toen een Almeerder alleen op hem afkwam: 1-2.

APWC werkte tegen Baarn hard voor een goed resultaat maar dat leverde de ploeg geen winst op. De start van de Amersfoorters was nog veelbelovend want al in de eerste minuut mocht Emille Brouwer een strafschop benutten na een overtreding van een Baarnaar op Thijs Grift: 0-1. Een kwartier na rust viel de gelijkmaker. Een strafschop besliste het duel uiteindelijk in het voordeel van de thuisclub: 2-1.

Jeffrey van Korlaar was in Zeist matchwinner voor vijfdeklasser HVC. In de 57e minuut scoorde de HVC'er de winnende treffer in het duel met Zeist. Door de winst staan de Amersfoorters weer op de tweede plaats, achter koploper BFC.