Tandartsenpraktijk Dental Clinic op de fles

Nieuws

,,Eigenlijk gaat het om twee faillissementen,'' legt de curator uit. Het eerste faillissement werd uitgesproken op 25 november en was gericht tegen de Tandartsenpraktijk Djumalidin, de voorloper van Dental Clinic. Het tweede faillissement werd uitgesproken op 12 december en had betrekking op Dental Clinic.

ZIELHORST - Tandartsenpraktijk Dental Clinic aan de Printerweg 34 is failliet. Er is sprake van een schuld van meer dan 400.000 euro. Curator Dufour van Vlaskamp Advocaten verwacht dat het uiteindelijke bedrag nog veel hoger zal uitvallen. Dufour hoopt een zo snel mogelijke doorstart van de tandartsenpraktijk. Eigenaar Halrin Djamaludin kon niet bereikt worden voor een reactie.

door John Spijkerman

De tandartsenpraktijk aan de Printerweg is gesloten, de website is uit de lucht en de telefoon wordt niet opgenomen. Bij het bedrijf werkten onder andere vijf tandartsen, een mondhygiëniste, een aantal assistenten en enkele receptionistes. ,,Die zitten thuis'', bevestigt de curator.

Curator Dufour wil de tandartsenpraktijk doorstarten. ,,De onderneming moet worden doorverkocht. De insteek is met dezelfde mensen die er werkten. Het liefst zo snel mogelijk, maar het is nu te vroeg om daar iets over te zeggen.'' Wat er is, wordt verkocht. waarna de schuldeisers volgens een bepaalde regeling worden afgelost.

De curator spreekt de hoop uit dat de doorstart snel rond komt. ,,Dan zijn de patiënten weer snel onder dak.'' Geheel belangeloos is deze uitspraak niet, want het huidige patiëntenbestand heeft een bepaalde waarde voor de curator. ,,En die wil ik te gelde maken.''

advertentie
advertentie