AAC overrompelt RC Eemland

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de rugbyers van RC Eemland stond afgelopen zondag de ontmoeting tegen AAC uit en in Amsterdam op het programma, een ploeg die die op de zevende plaats van de ranglijst in de ereklasse bivakkeert en wisselvallig presteert. Voor Amersfoort een mogelijkheid om punten te scoren. De wedstrijd startte al direct vanaf de kick off furieus, warbij AAC het heft in handen nam. Stabiel balbezit van de Amsterdamse voorwaartsen bezorgden de thuisploeg een platform om hun backs te lanceren, met als gevolg dat er na twee minuten speeltijd de eerste try achter de verbouwereerde Amersfoorters lag. Binnen 20 minuten liep AAC uit naar een ruime 24-0 voorsprong, een domper op de neus van Eemland dat in die fase absoluut geen antwoord had op de vloeiende aanvalsbewegingen van de thuisploeg. Eerst na 25 minuten liet Eemland iets zien en wist de eerste plaagstootjes uit te delen. Met een prachtig uitgespeelde aanval wist Amersfoort dan ook kort daarop de eerste try te drukken, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot 24-7. Vanaf dat moment begon Eemland in zichzelf te geloven en wist het zich qua spelniveau naast AAC te vechten. Toch was het Amsterdam dat tot tweemaal toe een gaatje wist te vinden in de ¾ lijn van Eemland, waardoor de voorsprong opliep naar 36-7. Amersfoort liet het er echter niet bij zitten en wist voor rust nog eenmaal vanuit een goed opgezette aanval te scoren: 36-12. Alhoewel het voor Amersfoort niet meer mogelijk leek om de wedstrijd te winnen, zou vaker scoren zeker tot de mogelijkheden moeten behoren. Die gedachte zette zich om in daden want na 10 minuten in de tweede helft scoorde Eemland de derde try (36-19). Vol passie gingen de Eemlanders daarna op zoek naar de vierde try die in ieder geval een bonuspunt zou opleveren. Alhoewel Amersfoort AAC steeds verder terug drong op eigen helft, kwam het niet meer tot scoren toe en was het Amsterdam dat bij een van de schaarse aanvallen, geheel tegen de verwachting in, de stand verder wist uit te breiden (43-19). Er had in deze wedstrijd voor Eemland absoluut meer ingezeten en was een vierde try minimaal op zijn plaats geweest. Met nog een laatste score voor Amsterdam, dat daarmee de eindstand bracht op 50-19, werd de wedstrijd afgesloten, een ontdaan RC Eemland achterlatend. Er zal door de Amersfoorters de komende twee weken hard moeten worden gewerkt om de in de tweede helft van het seizoen wel tot het gewenste resultaat te komen.