AVV Keistad hard onderuit

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

Onder het toeziend oog van de vele Amersfoortse supporters, waaronder veel jeugd van AVV Keistad, kon de thuisploeg tot halverwege de eerste set nog aardig volgen. Daarna zakte het vooral serverend bij de Amersfoorters in en was het niet meer opgewassen tegen het geweldige service geweld en de blokkering van de gasten uit Groningen. Met 20-25 ging die eerste set dan ook verdiend naar Lycurgus. In de tweede set liet Groningen zien dat het niet voor niets op de vijfde positie in de eerste divisie staat. op werkelijk alle fronten kreeg AVV Keistad een lesje in hoe het spelletje gespeeld moet worden. Technisch en tactisch steeg Groningen naar grote hoogte en liet geen spaan heel van het team van Keistad coach Han Lammers. Met 16-25 ging de promovendus er af en leek Groningen af te stevenen op een straight 0-4 overwinning. Maar sportwetten werken nu eenmaal anders, want Amersfoort leek in de derde set geenszins meer op het team uit de eerste twee sets. Het geloofde er weer in en met ontzettend veel inzet en werklust knokte het zich halverwege naar een 18-12 voorsprong. Lycurgus daarentegen maakte fout op fout overigens opgelegd door een herboren Keistad. Alhoewel het in de slotfase van die derde set nog even moeilijk werd voor de Keistadheren, speelde het de set soeverein uit en won volkomen verdiend met 25-21. Met een tussenstand van 1-2 en de wetenschap dat Keistad leek te zijn herrezen, werd begonnen aan de zo belangrijke vierde set, waarin het tussen beide ploegen lange tijd gelijk op ging. Maar halverwege (wissel Michiel Bakker), liet Groningen zien dat het wel degelijk de wedstrijd in handen had en kwam na een kwartier spelen op 21-24 set - en matchpoint. Met een allerlaatste krachtsinspanning wist Keistad nog een punt binnen te slaan, maar een mislukte service aan Keistad zijde maakte aan alle illusies een einde en ging niet alleen de set (22-25), maar ook de wedstrijd met 1-3 naar de gasten uit Groningen. Een verdiende zege waarin effectiviteit het won van inzet en werklust.

Volleybalheren op alle fronten afgetroefd AMERSFOORT - Herenvolleybal 1e divisionist AVV Keistad ging afgelopen zaterdag in de eigen sporthal Midland onderuit tegen het als vijfde geplaatste Groningse Lycurgus 2. In een wedstrijd waarin Keistad slechts in de derde set het eigen spelniveau kon bereiken, waren het de Groningers die de wedstrijd beheersten en verdiend met 1-3 de punten mee naar het hoge noorden namen.

Dames Croonenburg - Forza Hoogland (3-1)

In de laatste competitiewedstrijd van dit jaar speelden de Forza dames in Castricum tegen het plaatselijke Croonenburg, hekkensluiter in de regiodivisie. Om aansluiting te behouden met de middenmoot was Hoogland er alles aan gelegen om de nodige punten mee naar Amersfoort te nemen. Maar al direct vanaf het begin van de wedstrijd leek het daar niet naar uit te gaan zien. Het Amersfoortse team onder leiding van coach Harry van Surksum, dat slechts met zeven speelsters naar Castricum was afgereisd, bleek absoluut niet scherp en begon allesbehalve opportuun aan de wedstrijd. De eerste set ging derhalve dan ook met 25-22 verloren en kreeg de “puntendroom” een gevoelige optater. Alhoewel de tweede set in winst eindigde voor de Forza dames (20-25), had het geen enkele illusie dat het de wedstrijd zou kunnen winnen en dat punten binnenhalen toch wel enigszins utopisch gedacht was. Croonenburg beschikte eigenlijk alle sets over een degelijke blokkering, waarbij de pass van de Hooglandse “meiden” als belabberd mocht worden genoemd. De Forza aanvallen waren veel te voorspelbaar, waardoor de thuisploeg daarop goed kon anticiperen. De derde en de vierde set, respectievelijk 25-14 en 25-21 setwinst voor Croonenburg, benadrukten nog eens duidelijk dat het onderin bivakkeren van een ploeg niet altijd iets zegt over de inhoud en dat er iedere wedstrijd opnieuw vol geconcentreerd en met inzet geknokt dient te worden om de punten. Al met al een uitermate zwak spelend Forza Hoogland dat zichzelf geen goede dienst bewees in de laatste wedstrijd van dit jaar. Na een aantal weken rust is het te hopen dat Forza Hoogland de weg naar boven weer zal weten te vinden en is er voor coach van Surksum en zijn team in 2009 nog voldoende werk aan de winkel.