Zinderende handbalderby

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

Dat het een interessante wedstrijd beloofde te gaan worden stond voor aanvang eigenlijk al vast. Beide teams komen elkaar al jaren tegen in de competitie en kenden eigenlijk nauwelijks geheimen voor elkaar. De ervaren, al vele jaren met elkaar spelende formatie van ASC ‘91 versus het jeugdige team van Fulmen Fidelitas. Dat jeugd niet altijd in het voordeel behoeft te zijn, wezen de eerste tien minuten van de eerste helft wel uit, waarin ASC ‘91 sterk van start ging en een voorsprong van 0-3 opbouwde, met een hoofdrol voor Carla van de Veer die tweemaal scoorde. Daarna leek Fulmen te ontwaken en met treffers van Jolanda Verhoeff, Kelsey Klaarhamer en Annemarie van Amerongen wist het de opgelopen achterstand terug te brengen tot 3-3. In een hoog tempo volgden de aanvallen elkaar over en weer op en groeide ASC doelvrouwe Martine Eckmann naar ongekende hoogte. Met een 7-5 ruststand kon worden teruggeblikt op een temporijke eerste helft met twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven en die ook in het tweede deel tot de laatste snik zouden gaan. Met pas in de 9e minuut van de tweede helft de eerste strafworp van de wedstrijd, gaf aan dat sportiviteit bij beide teams hoog in het vaandel stond. Net als in de eerste dertig minuten ging ook nu de strijd gelijk op en was er nooit meer dan één doelpunt verschil tussen beide teams. Alhoewel het jeugdige Fulmen Fidelitas het tempo bleef opschroeven, gaf ASC geen krimp en verdedigde niet alleen als tijgers, maar trok ook aanvallend ten strijde. Pas in de slotfase van de wedstrijd, met een 11-10 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord, was de koek op en slaagde ASC er ook niet meer in om er een gelijk spel uit te slepen. Een alleszins spannende wedstrijd, waarvan ook de vele bezoekers op de tribune genoten. Een wedstrijd ook die een gelijk spel zeker waardig was geweest en waarin Fulmen Fidelitas ditmaal de gelukkigere was.

AMERSFOORT - In de derde klasse van de Handbalbond Midden Nederland stonden afgelopen zondag twee Amersfoortse damesteams tegenover elkaar in de handbalarena. In sporthal Zielhorst was het eerste damesteam van Fulmen Fidelitas “gastvrouw”van stadgenoot ASC ‘91. In een zinderende en temporijke wedstrijd was het na twee keer dertig minuten handbal uiteindelijk de thuisploeg die met 11-10 als winnaar van deze stadsderby uit de bus kwam rollen.

Heren Fulmen Fidelitas 2 - ASC ‘91 (30-10)

Ook de handbalheren van ASC speelden in sporthal Zielhorst de derby tegen stadgenoot Fidelitas. Door diverse blessures van een viertal spelers begon ASC zonder wisselspelers aan deze wedstrijd en zou het wel eens een lastig middagje kunnen gaan worden. De eerste minuten kon ASC de tegenstander nog wel aardig bijhouden, maar met een stand van 4-2 in het voordeel van de thuisploeg, moest ASC speler Hugo Allers na een ongelukkige botsing met een een tegenstander het veld verlaten, waardoor de bezoekers met een man minder de wedstrijd moesten vervolgen. Al snel bleek dat dit onbegonnen werk was en ondanks geweldige reddingen van doelman Nico van Dijk, speelde Fidelitas de wedstrijd naar een 30-10 eindstand.