AVU Kunstkader kunst met een hart

Nieuws

Als tiener leek hij even de in de techniek te gaan. Maar hij kwam in dienst bij AVU. Bram van Vulpen werd zijn leermeester. ,,Ik was zeventien toen ik hier kwam, Bram heeft me veel geleerd. De belangrijkste les was dat je altijd je hart moet volgen. Je telkens afvragen, vind ik dit nog wel leuk genoeg om het de rest van mijn leven te doen. Als dat niet meer zo is dan moet je stoppen. Ik heb geluk gehad, ik doe nu iets waar mijn hart in ligt. Ik krijg er ook energie van, ik werk rustig vijf, zes zeven dagen in de week en dat vind ik heerlijk. Maar ik kan ook goed loslaten als ik thuis bij mijn gezin ben.”

AMERSFOORT - AVU Kunstkader is meer dan een onderneming in schilderbenodigdheden. Naast kwasten, verf, lijsten en doeken, vind je er de ateliers en een lesruimte voor workshops. Alles in het AVU pand is gericht op het creëren. Drijvende kracht achter dit kloppende kunsthart is Michael Gerbrands.

AVU heeft een brede klantenkring, van professionele kunstenaar tot beginnend hobbyist, iedereen kan bij Gerbrands terecht. ,,We mogen ‘s werelds beste olieverf verkopen, Scheveningse Oud Hollandsche, daar ben ik best trots op. Daarnaast liggen hier natuurlijk alle bekende merken. Onlangs zijn we met ons eigen label kunstenaarsartikelen gestart. Dat hebben we ontwikkeld in samenwerking met alle tweeëntwintig 4Art vestigingen in Nederland. We hebben onze inkoopkracht gebundeld. Daardoor kunnen we ons eigen label voor een lage prijs aanbieden zonder dat de producten aan kwaliteit inboeten.”

Rekken vol doeken, kilometers spielatten AVU maakt al haar doeken zelf. ,,Dat is onze kracht we kunnen nagenoeg ieder doek in no time leveren. Wil je een doek van tweeënhalve meter bij drie, geen probleem. We zagen zelf, hebben alles in eigen beheer. Naast nieuwe lijsten, restaureren we ook oude lijsten en schilderijen.”

Op restauratiegebied staat Gerbrands zijn mannetje. Hij restaureert geregeld voor verzekeringsmaatschappijen en particuliere verzamelaars. ,,In het restaureren kan ik al mijn liefde voor de schilderkunst kwijt’, vertelt hij. ,,Het allermooiste werk wat ik onder handen heb gehad, was een olieverfschilderijtje zo klein als een briefkaart met een Bijbels tafereel. Zo fijntjes, zo gedetailleerd. Dat kon je alleen restaureren met een penseel met twee, drie haartjes en een loupe. Toen ik dat weer terugging geven, voelde ik me net een kleine jongen die iets heel bijzonders gepresteerd had.”

AVU Kunstkader

Nijverheidsweg Noord 86

3817 PN Amersfoort

033-4632502

www.avukunstkader.nl

advertentie