Maatregelen rond jaarwisseling

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

In plaats van een groot feest op het Eemplein worden er tijdens de jaarwisseling op twee plekken in de stad festiviteiten georganiseerd. In sporthal Schuilenburg is er een kickboxgala met aansluitend een feest. In Amersfoort-Noord wordt op het onbebouwde terrein in de buurt van de Laan der Duurzaamheid/Rondweg Noord een New Years Dance Event gehouden. Verschillende jongeren uit Amersfoort Noord waaronder Dj Tim Victa, Dj Miché, Dj Rebounce, Dj Row Sunshine en Dj Wazza treden er op en draaien muziek. Via het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Amersfoort worden jongeren uit de doelgroep in Randenbroek, Schuilenburg, Vermeerkwartier en Kattenbroek, Vathorst, Nieuwland en Schothorst bij de voorbereiding en organisatie van de feesten betrokken.

Feestvieren, maar ook harde aanpak politie AMERSFOORT - Om de komende jaarwisseling goed te laten verlopen, worden diverse maatregelen genomen om overlast en vernielingen te voorkomen.

De politie heeft extra mensen op straat tijdens de jaarwisseling, maar ook daarvoor. Overlastmeldingen van vuurwerk worden direct opgepakt en er is extra aandacht voor vernielingen. Net als voorgaande jaren worden mogelijke raddraaiers van te voren benaderd en aangesproken.

Mensen die zich gewelddadig gedragen, kunnen rekenen op een stevige aanpak. Iemand die op 30 of 31 december wordt aangehouden op verdenking van het plegen van geweld, blijft een paar dagen in de politiecel zitten. Verdachten van geweld rond de jaarwisseling gaan in principe op vrijdag 2 januari de deur uit: voorzien van een boete, vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.

Jonge vandalen worden door de politie doorgestuurd naar bureau Halt. Zij moeten hun werkstraf zo veel mogelijk uitvoeren in de periode van de feestdagen en bij voorkeur op de plek waar zij schade hebben gemaakt. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen door de politie worden doorverwezen naar Halt voor het hebben van illegaal of ondeugdelijk vuurwerk, het hebben van meer dan 10 kg legaal vuurwerk en het afsteken van vuurwerk buiten de daarvoor toegestane tijd.

Rond de jaarwisseling is er camera-toezicht op de kruising Scheltussingel/Methorststraat. De camera kan in geval van calamiteiten achteraf door de politie worden uitgelezen. Ook geregistreerde beelden van alle reguliere camera’s die in Amersfoort hangen, kunnen worden gebruikt bij het opsporen van vandalen.

Vreugdevuren

Vreugdevuren op oudejaarsavond zijn alleen toegestaan op vier plaatsen waar speciale zandplaten zijn aangelegd: aan de Noordewierweg bij de Emmauskerk (Soesterkwartier), op de kruising Miereveldstraat/Frans Halsstraat (Vermeerkwartier), Hertenstraat/Wolvenstraat (Leusderkwartier) en aan de Verdistraat (Randenbroek).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie