Cobu Boys laat kans liggen

12 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Derdeklasser Cobu Boys heeft zaterdag een mooie kans laten liggen om het puntenverschil met medekoploper TOV te verkleinen. De nummer vier op de ranglijst van 3C moest op eigen veld een kleine nederlaag (1-2) incasseren en dat zag er na een minuut of tien in de tweede helft niet naar uit. Toen opende Simon Wetzel de score: 1-0. De Amersfoorters slaagden er echter niet in die voorsprong vast te houden. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg uit Baarn op gelijke hoogte met de thuisclub die vlak voor tijd nog een tweede treffer kregen te verwerken: 1-2.

Het duel tussen CJVV en Amsvorde betekende het einde van het bekeravontuur voor de Nimmerdor-bewoners. Met gering verschil (3-2) toonde CJVV zich de sterkste op het eigen sportpark aan de Gasthuislaan. Zondagvierdeklasser Amsvorde bood de zaterdagtweedeklasser prima tegenstand en kwam ook het beste uit de startblokken. Na een minuut of tien opende Jeffrey van de Wijngaard de score met een fraai schot: 0-1. Pas vijf minuten voor het rustsignaal kwam het antwoord van de thuisclub. Wilfed Rietveld werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende strafschop benutte de middenvelder zelf: 1-1.

Ook na rust deden beide teams niet veel voor elkaar onder. Na een minuut op acht bracht Paul Richard de stand op 2-1. Pas in slotfase werd er weer gescoord. Tom van Oordt nam nummer drie voor zijn rekening, waarna Franklin Harmsen de eindstand op 3-2 bepaalde. Voor CJVV betekende de winst een plek in de derde ronde van het bekertoernooi.