Winst Rugbydames RC Eemland

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met de 101-0 winst van de laatste wedstrijd nog in gedachte, reisden de rugbydames van RC Eemland afgelopen zondag vol goede voornemens af naar Almere voor de confrontatie tegen de Harlem Raving Pumas. De wedstrijd, die werd gespeeld op de velden van RC Bulldogs, kende een totaal ander team aan Harlem zijde dan dat waar Eemland de laatste keer tegen had gespeeld. Al direct vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd fel van start, waarbij de Raving Pumas goed druk zetten, waardoor Eemland gedwongen werd achteruit te spelen. Na een overtreding aan Eemland zijde, die overigens prima verdedigden, lukte het de thuisploeg om vanuit een penalty kick de score te openen. Vervolgens liep de wedstrijd gelijk op en werd er door Eemland veelvuldig vanuit de eigen speelhelft gekickt en dat geheel volgens gameplan. Aan Amersfoortse zijde viel vooral oud judoka kampioen Jennifer Wringer op, die als fullback in haar eerste wedstrijd de sterren van de hemel speelde. De Keistad dames slaagden er kort voor rust in via Ilona de Kraker een fraaie try te drukken, waarbij de conversie helaas niet tot resultaat leidde (3-5 ruststand). In het tweede deel van de wedstrijd een steeds feller opererend Eemland dat al snel het spel verlegde naar de helft van de tegenstander. Het was uiteindelijk wederom de Kraker die een try wist te drukken, die zonder het benutten van de conversie een tussenstand opleverde van 10-3.Alhoewel Eemland vervolgens nog een serie kansen kreeg, slaagde het team er niet meer in om de voorsprong verder uit te breiden, wat mede te danken was aan goed verdedigend werk van de thuisformatie. Met een eindstand van 10-3 waren de Amersfoortse rugbydames dan ook uiterst content en kunnen de komende drie weken gaan genieten van een welverdiende korte "winterstop". Op 4 januari staat de wedstrijd gepland tegen de Hanze Ladies.