Goede prestatie RC Eemland

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

RC Eemland was er duidelijk op gebrand om tegen de koploper een goed resultaat neer te zetten en de omgeving te laten dat de ploeg zich absoluut in een progressieve fase bevindt. De wedstrijd begon voor de thuisploeg uiterst scherp waarin ‘t Gooi met meer dan 100 procent inzet werd bestreden. De eerste scrums en line outs verliepen goed en verdedigend zat het bij RC Eemland goed dicht. Toch waren het de gasten die na tien minuten speeltijd de score konden openen nadat een slecht geplaatste kick aan Eemland zijde goed werd verwerkt en razendsnel werd omgezet in een prima aanval door de absoluut sterk spelende flyhalf van ‘t Gooi (0-5). De thuisploeg gaf echter niet op maar moest een aantal malen aan de noodrem trekken, waardoor de tegenstanders middels een toegekende penalty de voorsprong konden uitbreiden naar 0-8. Gaandeweg de wedstrijd werd ‘t Gooi sterker in de set situaties die gezien de grotere en sterkere Gooische rugbyers ook niet zo verwonderlijk was. Toch bleef RC Eemland spelen en gaf geenszins de indruk van een aangeslagen partij. Na een aanval over veel schijven wist Eemland uiteindelijk een try onder de palen te drukken, waarmee het de stand na een half uur spelen kon verkleinen naar 7-8. De Amersfoorters roken meer en wilden ook wel meer, ware het niet dat de bezoekers langzaamaan de wedstrijd naar zich toe begonnen te trekken. Telkenmale had ‘t Gooi net een mannetje minder nodig om de bal te winnen of om de Eemlanders te tackelen, waardoor de Amersfoortse formatie langzaamaan achteruit werd geschoven. Middels goed georganiseerd driekwarten werk wist ‘t Gooi nog voor de rust een penalty en twee tries te scoren, waardoor de voorsprong opliep naar 7-25. RC Eemland drong nog wel een aantal maal goed aan maar zag keer op keer de aanvallen net voor de tryline strandden door goed verdedigend werk van de bezoekers. Ook na rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk, waarbij RC Eemland lange tijd ‘t Gooi van scoren wist af te houden. Maar de verdedigende kicks van de Amersfoorters misten precisie waardoor de bezoekers de aanval vaak konden overnemen. Na zo’n kleine twintig minuten speeltijd wist ‘t Gooi de vierde try te scoren in de uiterste hoek van het veld, waardoor er een stand van 7-30 op het scorebord verscheen. Ondanks deze tegenvaller bleef Eemland goed verdedigen en probeerde bij balbezit de tryline van de tegenstander te bereiken, waar het keer op keer stuitte op de prima Gooische verdediging. “t Gooi buitte vervolgens nog eenmaal het fysieke surplus van de voorwaartsen uit en speelde nog een tweetal keer met mooi fase spel de driekwarten uit. Ondanks uiterste pogingen aan Eemland zijde om de achterstand nog wat terug te brengen, slaagde het daarin niet meer en werd met gemengde gevoelens de kleedkamer opgezocht. Een goede wedstrijd waarin het gevoel van teleurstelling duidelijk overheerste.

Ondanks verlies toch duidelijk op de goede weg AMERSFOORT - Het eerste rugbyteam van RC Eemland speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen koploper in de Ereklasse, ‘t Gooi. Op het eigen sportpark De Bokkeduinen was er weliswaar verlies (7-49), maar kon de Amersfoortse promovendus terugblikken op een goede wedstrijd, waarin steeds meer de opgaande lijn duidelijk begint te worden.