Hardwerkend MIA ten onder

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

MIA begon scherp aan de wedstrijd in sportlokaal De Bokkeduinen, met al in de eerste aanval een score van Matthijs Jongeneel. Maar in het daaropvolgende kwartier kwamen beide ploegen maar moeilijk tot scoren. Na 20 minuten was de stand pas 2-2. Door een vreemde verslapping bij MIA kon De Vinken gestaag een voorsprong opbouwen. In de rebound, toch een machtig Amersfoorts wapen, verloor MIA veel duels. De Vinken kon daardoor vrijuit schieten, terwijl de thuisploeg het moest stellen met veel eenschots aanvallen. De ruststand (3-7), was dan ook een juiste weergave van de krachtsverhoudingen op dat moment. Na rust kwamen de gasten al direct op een 3-9 voorsprong. Maar ondanks die grote achterstand wist MIA de ruggen alsnog te rechten en met name dankzij de gedreven Bobby Perrels en de tactische inbreng van Annemieke Dijkstra die koud binnen de lijnen prachtig scoorde, kon erger worden voorkomen. Met onwennig ogend spel, maar met een hoge werklust bleven de Amersfoorters hun gasten verdedigend opjagen. Onderwijl werkte MIA ook aanvallend naar de verlossende scores toe. Ondanks dat MIA de tweede helft het betere spel toonde, gaven de Vinkeveners de wedstrijd niet meer uit handen. MIA verloor het simpelweg te vaak in de rebound. Door tijdsdruk en onrust lukte het de Amersfoortse formatie niet om de juiste kansen af te wachten. Toch kwam zij nog terug naar 8-11. Via een tussenstand van 9-12 tekenden de gasten in de laatste minuut van de wedstrijd de laatste score aan. Ondanks een strijdbare tweede helft moet MIA zich vanaf nu sterker gaan richten op de eerste helft, want daar liet de ploeg duidelijk een aantal cruciale steken vallen. Komend weekend verdedigt MIA de nu vierde plaats tegen het als vijfde geplaatste Viking. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in Wijk bij Duurstede en vangt aan om 19.30 uur. Doelpunten MIA: Bobby Perrels 3, Matthijs Jongeneel 2, Eline van Ballegoijen 2, Annemieke Dijkstra 1, Gerdien Blok 1 en tenslotte Remco van Woudenberg eveneens 1.

Korfbal tweede- klasser verliest in de rebound AMERSFOORT - In een strijd waarin vooral de rebound een cruciale rol speelde, verloor MIA afgelopen zaterdag met 10-13 van de voormalig eersteklasser De Vinken uit Vinkeveen. Door dit verlies zakte MIA van de tweede plaats naar de vierde plaats in de 2e klasse van de zaalcompetitie.

door Huub van Aerssen

Soesterkwartier - Vogel (10-9)

De korfballers van Soesterkwartier speelden afgelopen zondag in sporthal Schuilenburg de thuiswedstrijd tegen Vogel. Soesterkwartier begon uitermate rommelig aan de wedstrijd, waarbij de ploeg van coach Eric Lijnsveld al snel tegen een 0-3 achterstand aan keek. Maar vanaf dat moment herpakte de Amersfoortse vierdeklasser zich en werd er collectief gespeeld, waardoor de rust in de ploeg bleef en de kansen zich opstapelden. Een goede lange aanval van Soesterkwartier bracht Amanda Gerritsen in schotpositie, een kans die zij zich niet liet ontglippen en de 1-3 in het korfje poneerde. De zeer sterk spelende Amersfoortse Priscilla Boute trok met twee prachtige afstandsschoten korte tijd later de stand weer in evenwicht. Toch liet Vogel zich niet direct van de wijs brengen en nam zelfs voor het rustsignaal een 5-6 voorsprong. De tweede helft mocht worden vernoemd als zinderend. Soesterkwartier liet zich daarbij geenszins intimideren door een fysiek sterk spelend Vogel en kwam van een achterstand terug op een 8-8 gelijke stand. Vogel nam vervolgens de voorsprong weer over, maar weer was het Soesterkwartier dat door een treffer van Priscilla Boute de stand weer in evenwicht bracht. Met een tussenstand van 9-9 en nog acht minuten op de klok werd het een ware thriller. In die laatste fase van de wedstrijd was Soesterkwartier duidelijk de betere ploeg, die kans na kans kreeg, maar het liet afweten in de afwerking. Ondanks een zuivere goal van Soesterkwartier die door de scheidsrechter werd afgefloten, bleven de Amersfoorters in zichzelf geloven, daarbij gesteund door een uitzinnige supportersschare. Toen Soesterkwartier speelster Amanda Gerritsen in de laatste minuut wist te scoren uit een vrije bal, ontplofte de zaal en ging alles en iedereen volledig uit zijn/haar dak. Die mentale dreun kwam Vogel niet meer te boven, waardoor de wedstrijd met 10-9 werd gewonnen door Soesterkwartier, dat werkelijk alles uit de kast had getrokken en trots op zichzelf mocht zijn. Coach Eric Lijnsveld:” Met een geweldig positie gevoel kijk ik terug op de wedstrijd en de daarbij zwaar bevochten twee punten. We hadden het verdedigend absoluut goed voor elkaar. Helaas werden de vele kansen nog onvoldoende omgezet in goals maar door het hoge baltempo hebben we Vogel moegestreden waardoor zij de fouten maakten”. Doelpunten Soesterkwartier: Amanda Gerritsen 5, Priscilla Boute 3, Wendy van Vulpen en Patrick Winter beiden 1.

Vooraankondiging Beach evenement 750 jaar Amersfoort

Van 4 t/m12 juli 2009 wordt het Stadspark Schothorst omgetoverd tot een groot strand. Deelnemers en publiek kunnen genieten van verschillende sporten (waaronder korfbal) en ontspanning. Amersfoortse sportverenigingen verzorgen daarbij een strandversie van hun sport. Hierbij gaat het in ieder geval om beach rugby, beach volleybal, beach hockey, beach voetbal, beach korfbal, beach gym en beach tennis. Op ongeveer 2000 m3 zand worden er dagelijks clinics, toernooitjes, competities en demonstraties georganiseerd. Zowel op topsport - als op breedtesportniveau. Overdag komen er scholen sporten en aan het eind van de middag is het de beurt aan o.a. bedrijven en sportverenigingen.