Eindelijk succes voor AZ&PC

Nieuws

Het werd voor de waterpoloheren langzamerhand wel weer eens tijd om zichzelf en de trouwe supportersschare een goede dienst te bewijzen. Tegen het uit de eerste klasse gepromoveerde SG Twente moest het derhalve dan ook maar gaan gebeuren. AZ&PC kwam wervelend uit de startblokken en met doelpunten van Niels Schouten (1-0 uit een 5 meter) en Matthijs Lucas (2-0) stond het al vroeg in de eerste periode op voorsprong. Na een tegentreffer aan Twentse zijde door Adam Zaidi, liepen de Amersfoorters gestaag uit naar een riante 4-1 voorsprong door twee verdere treffers van Schouten en een uitstekend doelpunt van Marc Wouters. Toch wist Twente steeds weer aan te haken, waardoor het de eerste periode wist af te sluiten met “slechts” een 5-3 achterstand. Ook in de tweede periode ging het spel in eerste instantie over en weer, maar naarmate de periode vorderde voerde AZ&PC het tempo op en kon Twente nog slechts incidenteel tot een aardige aanval komen. Met een tussenstand van 9-5 was de wedstrijd natuurlijk nog geenszins gelopen, maar was wel duidelijk dat AZ&PC over de betere papieren beschikte. Met wederom balbezit voor Twente werd begonnen aan de derde periode waar de bezoekers na een drietal minuten de stand terug konden brengen naar 9-6 en waarbij wederom Amersfoort goalie Bart Pol een een rol van importantie betekende voor zijn ploeg door een aantal fraaie acties. En alhoewel Twente ook in het eerste deel van deze derde periode nog enigszins kon aanhaken, gingen in het tweede deel bij AZ&PC de remmen los en zwom het overtuigend en in hoog tempo naar een geruststellende en meer dan verdiende 13-7 voorsprong. SG Twente kwam in die fase eigenlijk alleen nog maar aan verdedigen toe en had ook in de eigen doelman een geweldige steun en toeverlaat die menig venijnig schot van de Amersfoortse aanvallers uit zijn doel ranselde. De vierde en laatste periode werd eigenlijk plichtmatig afgewerkt en liet zien dat zeker bij Twente het mooie er af was. AZ&PC kwam door twee treffers van respectievelijk Martijn Reverda en Niels Schouten na vier keer acht minuten zwemmen uiteindelijk uit op een fraaie en meer dan verdiende 15-7 eindstand, waarmee het zichzelf een goede dienst bewees en zich handhaafde iets onder de middenmoot in de hoofdklasse.

Ruime over winning op SG Twente AMERSFOORT - Waterpolo hoofdklasser AZ&PC deed, na een aantal mindere wedstrijden, afgelopen zondag weer eens goede zaken. In het Amersfoortse sportfondsenbad zwom de ploeg naar een ruime 15-7 overwinning op promovendus SG Twente.

door Huub van Aerssen

Trainerswisselingen

Recentelijk werd duidelijk dat trainer/coach Piet de Zwarte niet meer als hoofdtrainer actief zou zijn bij de herenselectie. Het ontbreken van de chemie tussen spelers en trainer stond daarbij aan de basis. Alhoewel het bestuur van AZ&PC de beslissing betreurt heeft het veel waardering voor hetgeen Piet de Zwarte de afgelopen jaren voor AZ&PC heeft gedaan. De relatie Piet de Zwarte - AZ&PC is daarbij geenszins over, waarbij AZ&PC hoopt in de toekomst gebruik te kunnen maken van de expertise van deze trainer binnen de waterpolo opleiding. Afwisselend zullen Arie van de Bunt en Rik van der Kolk de rest van het seizoen de training en de coaching verzorgen.

advertentie